Finiširana fasada u Borovo ulici

Rekonstrukcija gradskih fasada predstavlja luksuz koji mogu sebi da priušte samo bogati gradovi sa velikim budžetima. Subotica odavno nije grad sa zavidnim budžetom pa bi svaki dinar trebalo utrošiti u nešto što će kasnije vratiti dva. Nažalost fasade neće vratiti ni pola dinara, ali imaju jednu drugu važnost. Pored one turističke, rekonstukcija fasada i uređenje centra grada pozitivno deluje na stanovništo podjednako koliko negativno deluje rušenje elemenata centra grada. Iz tog razloga je potrebno svake godine uložiti određena sredstva za opravku i uređenje centra grada i fasada u njoj.

.

Jedan od zaštićenih objekata u ulici Dimitrija Tucovića je dobio novu fasadu ali i nov krov, tako da je pored zavidnog izgleda i zaštićen i kao takav ostavljen nekim narednim generacijama. Stara dama, je dobila svoje nove nijanse roze i crvene boje koje se dobro kombinuju sa belim elementima na fasadi, tako da je grad ove godine pored objekta glavne pošte dobio još jedna primerak uspešno rekonstruisane fasade.

.

Objekat pre rekonstrukcije

Izgled nakon skidanja skele…

Rekonstrukcija ovog objekta je koštala 4,8 miliona dinara i bila je finansirana po sistemu 50% Direkcija za izgradnju garada, 50% vlasnici objekta. Rekonstrukcija je započeta krajem februara kada su skele postavljene i trajala je nepunih 5 meseci.

 

Srodne vesti:

.

Revitalizacija objekta u Dimitrija Tucovića 3

Damo vreme je za podmlađivanje

 
KOMENTARI

  1. highlander kaže:

    Moglo bi na red doci i kuce od Lifke do gajeve….sve lepse od lepseg

  2. djomla kaže:

    Još par slika fasade kada je skela u potpunosti uklonjena

OSTAVITE KOMENTAR

+ 6 = 11

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: