Florijan Sabo srebrni u Rusiji

Florijan Sabo, takmičar Bokserskog kluba "Spartak", učestvovao je na međunarodnom turniru za mlade koji je održan u Anapi (Rusija) i tom prilikom stvario odličan rezultat osvajanjem drugog mesta i srebrne medalje (odlukom sudija na poene) u kategoriji do 60 kilograma.

bk-spartak-florijan-sabo-rusija

Na poziv Ruske bokserske federacije da budu njihovi gosti na dvonedeljnim pripremama i uzmu učešće na ovom uglednom turniru, koji spada u A kategoriju svetske bokserske federacije AIBA, otputovali su kao reprezentacija Srbije, takmičari Spartaka, Veljko Gligorić, Aleksa Gligorić, Florijan Sabo, kao i treneri David Halbrorh i prvi trener reprezentacije Srbije Tomislav Antelj.

 

Na pripremama pred turnir su pored reprezentacije Srbije, učestvovale i najveće svetske reprezentacije, Rusija, Kuba, Irska, Amerika, a na samom turniru je učešće uzelo ukupno 28 reprezentacija iz sveta . Ovo im je bila poslednja provera pred predstojeće Svetsko prvenstvo za mlade.

 

U kategoriji do 49 kg nastupio je Veljko Gligorić , najmlađi učesnik turnira , kako po godinama tako i po iskustvu i po broju mečeva. U odličnom meču Veljko je na poene izgubio od Nemačkog takmičara

 

U kategoriji do 52 kg nastupio je Aleksa Gligorić, velika nada srpskog boksa, koji je u meču protiv Avganistanca, koji živi i trenira u Rusiji, takođe izgubio na poene.

U kategoriji do 60 kg nastupio je Florian Sabo, koji je u 1. kolu jednoglasnom odlukom sudija pobedio Irskog takmičara. U drugom kolu mu je na megdan izašao Rus, inače prvak Rusije u ovoj kategoriji i njihova uzdanica za predstojeće Svetsko prvenstvo, koga je Florijan pobedio jednoglasnom odlukom sudija.Ovom pobedom obezbedio je sebi bronzanu medalju. U trećem kolu protivnik mu je bio aktuelni prvak Azije, momak iz Uzbekistana, kojeg je Florijan pobedio takođe jednoglasnom odlukom sudija, i obezbedio srebrnu medalju i ulazak u finale kategorije do 60 kg.

 

U finalnom meču se sastao sa takmičarem iz Moldavije. U vrlo izjednačenom meču, sudije su prednost dale protivniku.

Ovo je bilo veliko iskustvo za mlađe takmičare, a za Florijana dobra provera pred predstojeće Svetsko prvenstvo za mlade, koje će se održati u Sofiji (Bugarska) od 10-25. aprila.

 

Pojedinačno prvenstvo Srbije za PIONIRE , MLADE , JUNIORKE, MLADE DEVOJKE i SENIORKE , u tehničkoj organizaciji Bokserskog kluba SPARTAK Subotica , održaće se u Subotici , u periodu od 07.-09.03.2014. , u Sali Tehničke škole . O detaljima ćete biti naknadno obavešteni . 

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR