Fontana za Palić kao iz bajke

Na Paliću se trenutno vrši ispitivanje rada nove fontante na jezeru. Od ukupno pet predviđenih fontana na jezeru jedna od njih se ističe svojom posebnošću i već sada privlači pažnju mnogobrojnih posetilaca jezera. Jedna fontana će svetleti noću, a spektar boja i intenzitet svetla kao i rad fontane je usklađen sa muzikom koja će se puštati na Paliću u prevečerju.

Slika

Izuzetno pozitivan potez nadležnih, jer fontana uz klasičnu muziku izuzetno prijatno i romantično deluje i na neki način razbija grobnu tišinu jezera koja zavlada odmah nakon zalaska sunca.

Sve u svemu, "mala" investicija koja može ispasti veća od mnogih megalomanskih. Utisak koji fontana ostavlja je više nego pozitivan.

Otvaranje svih pet fontana je najavljeno za nedelju, sem ako zbog kiše otvaranje ne bude odloženo do daljnjeg.

Slika

Slika

Slika

Slika

Montirano ozvučenje…
SlikaKOMENTARI

 1. Gost kaže:

  Videla sam veceras fontanu i mogu reci prelepo.

 2. glibavi kaže:

  Palic je lep, al samo nocu.

 3. Gost kaže:

  Sve ide naopako. Treba precistiti vodu i urediti plazu a kasnije praviti neke fontane. Haos vlada na Palicu. Koliko samo korova ima kraj hotela sport? Sad ce prvi maj a sportski tereni su katastrofa. Ma, samo se nerviram.

 4. Magnum kaže:

  kičerica.

 5. Pozitivac kaže:

  Pa dobro je da je nesto promenjeno jer je Palic nocu katastrofalan… Mrtav skroz… Ali mi je smesno sto su Suboticani toliko zapeli za fontane da tako nesto nigde nema… Al.. ajd… Da ne kukam..

 6. pera kaže:

  Šta god da se uradi, dobro je samo nek se uradi.Dosta je više megalomanije.

 7. Dex kaže:

  OCISTITE JEZERO!!!!!!

 8. Grafičar kaže:
  Dex napisao:OCISTITE JEZERO!!!!!!

  Negde sam zapisao da više volim LUDOŠ nego PALIĆ. Red je da to i pojasnim. Kada gledam objekte sama JEZERA tada Ludoš i zbog flore i faune, zbog kompletne zaštite, što sam svoje detinjstvo provodio na obali i na ostrvu. Naime više od tri godine radio sam u Fabrici ambalaže koje je bilo na obali i neposrednoj blizini Ludoša. Palić mene interesuje celo naselju. Ne mogu da preživim zelenu boju jezera, degradaciju šume tj. parka koji propada iz dana u dan. Mnoge vile nisu restaurirane, čak ni putevi nisu u redu. Podvodne vode ugrožavaju celo naselje što je veliki problem MZ. Neću dalje nabrojati vikend naselje to je tragedija civilizacije. Pokušajmo da se prošetamo posle prvog maja za dva tri dana kasnije verovatno će neko dati za pravo ove primedbe. Slike su divne ipak se sećam kada su u noć u čamcima sa svećama subotom-nedeljom uz muziku tiho prolazili mladi. Bile su to crno-bele slike koje su ostale od roditelja. Dietrich Gyula

OSTAVITE KOMENTAR