Formirano 15 Saveta i Skupština MZ u Subotici

Potpisan je koalicioni sporazum između GO DS, LSV i GG „Građani Čantavira“ u Čantaviru. Za predsednika Skupštine MZ „Čantavir“ izabran je  Tibor Murenji (LSV), a za  predsednik Saveta Ferenc Der (DS).  Novo rukovodstvo Mesne zajednice formirale su liste Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak sa osvojenih 5 mandata u Skupštini, Demokratska stranka – Ferenc Der sa osvojena 4 mandata i GG „Građani Čantavira – Marton Robert“ sa osvojena dva mandata. Predsednik GO DS, Modest Dulić i predsednik LSV u Subotici Veljko Vojnić istakli su da će  na teritoriji subotičke opštine zajednički formirati vlast u 18 Mesnih zajednica.

 

Predsednik Skupštine grada, Slavko Parać kaže da je do sada formirano u novom sazivu 15 od  36 Mesnih zajednica. Novu Skupštinu i Savete dobile su Mesne zajednice Bački Vinogradi, Bačko Dušanovo, Bajnat, Centar I, Centar III, Dudova Šuma, Gat, Ker, Mali Bajmok, Mali Radanovac, Palić, Šupljak, Verušić, Višnjevac i Zorka. Poslednji rok za formiranje MZ je kraj avgusta, stim da će se izbori održati i u novoformiranoj Mesnoj zajednici Mišićevo.KOMENTARI

  1. Prorok kaže:

    Zao mi je LSV-a….ali, sve ovo su samo probni balncici… niko, ali, niko nikada nece imati mogucnost upravljanja samozadovoljavajuci se efermenim MZ izborima!!!… Htedoh reci, hm… ajd se kladimo… evo sa danasnjim danom!!! SVM i DS osvajaju lokalni parlament… sve ostalo je straassaan kolateral… sto ce se odraziti i na MZ u buducnosti (promena vlasti… vec vidjeno..), etc… sledeca vlast u gradu: 1.gradonacelnik-SVM, predsednik skupstine DS… sve ostalo ako dodje… kolateral (dshv, lsv… i ostali)… dakle, onaj ko cini vlast-diktirace i tempo, tzv.razvoja grada i okoline… sve ostalo su … ma … bolje da ne psujem!!! Tja!!!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 57 = 65

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: