Formulare iz obdaništa nije potrebno overavati kod javnog beležnika

Vaspitačice mole roditelje da podeljene formulare još ne popunjavaju dok na narednom roditeljskom sastanku ne dobiju tačne informacije.

Formulare kojima roditelj dozvoljava trećoj osobi da ode po dete u obdanište nije potrebno nositi na overu kod javnih beležnika, i za ovim ima potrebe samo u izuzetnim slučajevima, izjavio je Veljko Vojnić, tehnički direktor Predškolske ustanove „Naša radost”.

Ranije je u medijima objavljeno da se svi formulari, pa i oni kojima se dozvoljava praznično fotografisanje dece, moraju overiti kod javnog beležnika.

U obdaništima su podeljeni formulari kojima roditelji mogu da ovlaste treće lice da dođe po dete u obdanište. Iz medija roditelji su informisani da ova dokumenta moraju da overe i kod notara. Ima onih koji i ne razumeju koja je svrha ovih formulara, jer kažu da ni od vaspitačica nisu dobili potpuno obaveštenje.

Tehnički direktor PU „Naša radost” našoj ekipi objasnio je o čemu se tačno radi. Roditelji u svakom slučaju treba da daju saglasnost ukoliko neko drugi odvodi dete kući iz obdaništa. Potvrdu o tome moraju da potpišu oba roditelja, a saglasnost mogu da daju za više osoba. Ispunjeni dokument mogu da donesu lično ili pošalju poštom, ili da posredstvom trećeg lica upute u ustanovu. Za overavanje kod notara nema uvek potrebe.

„Ukoliko roditelji lično ne mogu da dođu, oni sami kod kuće mogu to da ispune i predaju listu. Ukoliko dođu u ustanovu dobiće formular, u vidu zapisnika koji će potpisati pred vaspitačicom i to je celokupna procedura koja roditelje ništa ne košta. Zaista se čudim tumačenjima da ovu izjavu treba overiti kod notara, i da za to treba platiti. To je potrebno samo u izuzetnim slučajevima, kada roditelji ne mogu lično da dođu u ustanovu da potpišu ovaj papir” objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor PU „Naša radost”.

Javni beležnici sva dokumenta overavaju po istoj ceni, tako ovlašćenja i dopuštenja po potpisu staju 360 dinara.

U razgovoru sa vaspitačicama kada su isljučene kamere rečeno nam je da su formulari podeljeni roditeljima, ali da ne treba još da ih popunjavaju, i ne obraćaju se javnim beležnicima, dok se ne održi naredni roditeljski sastanak na kojem će dati tačna obaveštenja o tome kada formular treba overiti, a kada ne.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. šaban šaulić kaže:

  stručnjak demantuje sam sebe. izjava “Zaista se čudim tumačenjima…” je za otkaz, pošto ste direktor i to ima minimalno dovoljnu težinu za otkaz. jer nismo zaboravili vest od neki dan:
  – Pored toga, overene izjave biće i za preuzimanje deteta, odnosno ko od roditelja ili staratelja odvodi mališana. Izaći ćemo u susret roditeljima te će obe izjave biti na jednom obrascu i to za svu decu koja idu u naše vrtiće – objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor „Naše radosti“. – Tako jedan potpis kod notara košta 360 dinara, a ukoliko je dvoje roditelja ili staratelja to će iznositi 720 dinara. Štampaju se obrasci i svi će ih dobiti da popune za svoju decu.

 2. freestyle kaže:

  To Šabane!
  A tekst PRAVILNIKA takodje nije “procureo” u medije, nego je objavljen od strane teh. direktora gde isto pise da je overa obavezna, pa je jos i objasnio da je na zalost zakon takav, on tu nista ne moze…
  Otkaz mu je mala kazna…

 3. Mnm kaže:

  Taj formular smo dobili u septembru,popunili i morali overiti kod notara. I sad nam gurate isti sa dodatkom dela za slike. Kakav bezobrazluk!!!!!!!!!!!! Gospodine Veljko hocete nadoknaditi stetu svim roditeljima koji su to i uradili?!

 4. Niko bitan kaže:

  Dvoje dece puta dva roditelja puta po jedna slika za svako dete pa jos i paketic po detetu paketic izadje naj jeftiniji slika sa dedamrazom dodje manje vise 1000 dinara uzas

 5. zis kaže:

  Hoćete napredno .Stvarno su unapredili pljačkanje građana i budžeta pa vi ih birajte opet

OSTAVITE KOMENTAR