Frankenštajn sportova

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam najavio je početak poslednje, treće, faze radova na izgradnji dela Hale sportova. Radovi će početi 13. juna, a sprovešće ih subotička firma "Javornik", koja je te radove dobila putem tendera. Radovi koštaju 20 miliona dinara i obezbedilo ih je Ministarstvo sporta i omladine. Pored pomenutih sredstava, biće uloženo još 2,5 miliona dinara za izgradnju lifta za osobe sa invaliditetom.

Slika

Novih 1000 kvadrata će u svakom slučaju omogućiti bolje uslove za funkcionisanje stonoteniskog kluba Spartak, kome su oni i namenjeni, te gledajući sa te strane investicija je u potpunosti opravdana i predstavlja prvi korak ka poboljšanju sportske infrastrukture u gradu, koja je na veoma niskom nivou, imajući u vidu trenutno stanje Hale sportova, stadiona, Sokolskog doma, nedostatak kupališta, ledene dvoran itd.

Međutim, ono što će svakako ostaviti pečat na celu investiciju je budući izgled pomenute nadogradnje koja u najmanju ruku narušava izgled Hale sportova. Nekadašnjom izgradnjom hale dobio se jedan objekat nestandardnog, originalnog izgleda, koji je pretendovao da bude jedan od simbola grada Subotice, kao istaknuti primer arhitekture grada u periodu u kome je nastao. Taj krov ima samo jednu prednost – originalan izgled, a zbog tog izgleda izgubilo se na funkcionalnosti, energetskoj efikasnosti i akustičnosti unutrašnjeg prostora. Ovom nadogradnjom, ali i nadogradnjom raznih drugih "prilepaka", i ta jedina prednost Hale je obesmišljena. Arhitektonska vrednost frankenštajna na kraju Radijalca je srozana.

Za razglednicu…
SlikaKOMENTARI

  1. covek iz mase kaže:

    Trka u gluposti ove vlasti se nastavlja. Tome nikad kraja.

  2. Gost kaže:

    Dali je tom coveku jasno da u istoriju nece uci kao neko ko je delio dresove i lopte po osnovnim skolama vec da je napravio ovo ruglo.

  3. neko kaže:

    Najtuznije je sto ni jedan sportski klub u ovom gradu nema teretanu koja je obavezni i neizostavan deo kondicioniranja sportista raznih sportova a ovoliko ulaganje je samo za stoni tenis. O ruglu da ne pricam ali verujem da je to kao u ostalom i sve ostalo u ovoj zemlji stvar politickih principa a ne razumnog pristupa resavanju problema.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 64 = 66

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: