Frau Tereza se umorila nije

Posle Beograda i Novog Sada, gde je koncertima Tereze Kesovije prisustvovalo više hiljada ljudi, došao je nastup u Subotici, u Velikoj većnici.

Slika

Organizator je zamislio da to bude predstava za isključivo VIP persone Ovo poslednje je pleonazam – jer ono poslednje P znači „person“, ali se kod nas odomaćila fraza – VIP osoba. Ako je neko mislio da to znači da će se tu pojaviti politička i ekonomska elita, prevario se zajedno sa mnom. Iz nekog razloga je izostalo njihovo interesovanje za ovaj kulturni događaj prvog reda. Mesta su zauzeli gospoda iz subotičkog hrvatskog političkog miljea i klera, a što je preostalo, dopalo je iskrenim Terezinim poštovaocima.

Prava je šteta što ovakav koncert nije moglo da poseti maksimalan broj Subotičana.
Pogotovo jer se radi o onim događajima koji su više od koncerta i imaju snagu pozitivnih emocija koje treba da oseti što više ljudi. Neko će reći, elite su nas zavadile, pa neka se sad i mire. Istina je da se elite zavađaju ali posledice snosi isključivo običan svet. Uzmimo recimo primer bratskih gradova Subotice i Osijeka. Pre rata, to je značilo međusobne posete i čašćavanje političara i privrednika. Ali ako bi ste u taj Osijek otišli kao navijač Spartaka, dočekala bi vas kiša kamenja ili, ako su vas 1991. poslali sa Prvim subotičkim odredom, da oslobodite Osijek , dočekala vas je artiljerijska vatra. Posle svih tih belaja, opet smo bratski gradovi. Opet elita peva jedna drugima „Prijatelji stari gde ste“ a sirotinji raji ostaju opet tribine ili nedajbože rovovi.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR