Frizbi klub uspešno na turniru u Mađarskoj

Proteklog vikenda subotički Ultimat frizbi klub “Wasps” je učestvovao na međunarodnom dvoranskom turniru u Kunszentmiklosu u Mađarskoj. Turnir je bio u ogranizaciji mađarske ekipe Hallodigaz-e. Učešće je uzelo 8 ekipa iz Mađarske, Poljske i Srbije. Igralo se na terenu veličine rukometnog ,sa po 5 igrača u obe ekipe na terenu.

 

Turnir je bio kategorije “mixed” što znači da je tim koji napada birao da li će igrati sa dve ili sa tri devojke. Ekipa “Osa” je nažalost išla sa jednom devojkom, ali su od organizatora dobili pomoć u vidu par devojaka iz Mađarske i Poljske da igraju sa njima. Osama je ovo bio prvi dvoranski turnir i igrali su protiv ekipa sa kojima se do sada nisu susretali.

Početak turnira je bio veoma naporan kao i svaka prva utakmica. Do poluvremena Ose su igrale poen za poenom sa ekipom “HallodO”, ali su na kraju uspeli da trijumfuju i osvoje prvu pobedu ikada na dvoranskim turnirima. Nakon toga se ekipi diglo samopouzdanje i nastavili su istim korakom. Dobili su još dve pobede protiv lakših ekipa ali ih je za kraj dana čekala vrlo teška završnica.

 

Prvi težak meč je usledeo protiv ekipe “KrakUF Youngbloods”. Poluvreme nije obećavalo i Ose su otišle na poluvreme sa zaostatkom od par poena koje nije bilo lako nadoknaditi. Hladnom glavom i odličnom taktikom Ose su došle do preokreta i upisali jos jednu pobedu na turniru sa rezultatom od 13:11. U tom momentu Ose sui male 4 pobede, bez poraza i usledeo je meč protiv ekipe sa istim rezultatom HallodD.

 

– Meč je poćeo zaista teško, par minuta bez postignutog poena.”HallodD” je uhvatio bolji ritam i poveo na poluvremenu sa 9:4. Ekipa “Wasps”-a je na ovom meču imala pomoć igračica iz Poljske i to se pokazalo kao odličan tandem muškog dela “Wasps”-a i igračica iz Poljske. Do isteka vremena rezultat je bio izjednačen i igrao se odlučujući poen. Pobednik ovog meča je bio siguran učesnik finala – rekao je Hrvoje Ušumović iz kluba.

Nažalost po subotičku ekipu domaćini su bili bolji i uzeli pobedu sa rezultatom 13:14. Sledećeg dana turnira ekipa je imala poslednju priliku protiv do tada nepobeđene ekipe da osigura mesto u finalu. Ose su se susrele sa starijom ekipom KrakUF-a “KrakUF Oldschool”. Ispostavilo se da je iskustvo kao i duža klupa presudilo u ovom meču i sigurnom pobedom nad ekipom “Wasps”-a “Oldschool” je zauzeo mesto u finalu sa ekipom “HallodD”.

 

Ose su morale da se bore protiv ekipe “Youngbloods”-a za treće mesto na turniru i bili su ponešeni time da su ih već pobedili na turniru. “Wasps”-I su bili premoreni od prethodnog dana i sa manjak igrača nažalost ubedljivo izgubili u meču za treće mesto.

 

– Ose su išle sa samo 5 igrača na ovaj turnir i uvideli smo da nas je to koštalo trećeg ili eventualnog prvog mesta na turniru. Međutim ekipa “Wasps”-a nije otišla praznih ruku kući. Ultimat turniri se odlikuju po tome što se dodeljuje diploma ekipi za NAJBOLJI DUH IGRE. Bez mnogo nervoze na terenu, odličnog poznavanja pravila i odlične igre subotička ekipa je odnela ovu nagradu i veoma smo zadovoljni zbog toga. Ukoliko želite da se bavite ovim sportom bilo da se momak ili devojka  možete nas kontaktirati na fejsbuk stranici “Ultimate Frisbee Club “Wasps” kao i na mail ufcwasps@gmail.com – izjavio je Hrvoje Ušumović.KOMENTARI

  1. Sakib kaže:

    Najjaci smo 🙂

  2. Disclosure kaže:

    Hocete igrati nekih meceva na Bratstvu? Voleo bih da vas pogledam. Pozdrav!

  3. Hrdzo kaže:

    Pozdrav,trenutno smo u fazi treniranja,ali jednom mesecno ce biti igranja na Bratstvu.Bice ti javljeno 🙂

OSTAVITE KOMENTAR