FSS odlaže odluku o reflektorima?

Stupanje na snagu odluke Fudbalskog saveza Srbije koja se odnosi na to da svi superligaši od sezone 2014/2015 moraju da igraju na stadionima sa reflektorima ponovo bi mogla da bude odložena.

 

Fudbalski savez Srbije najavio je pre nekoliko sezona da će u budućnosti svaki superligaš biti u obavezi da igra na stadionu sa reflektorima a odluka je trebalo da počne da se sprovodi u sezoni 2012/2013.

 

Usledilo je očekivano odlaganje za godinu dana a po svoj prilici biće novog prolongiranja jer je Izvršni odbor Superlige zatražio od FSS da izađe u susret članovima JSL.

 

"Doneta je odluka da se Izvršnom odboru FSS uputi zahtev da se primena odluke o igranju utakmica isključivo na stadionima koji poseduju reflektore odloži za još jednu takmičarsku sezonu" piše na sajtu Zajednice superligaša.

Stadion-Subotica-noc-6

U obrazloženju zahteva navodi se da pojedini klubovi nisu u stanju da počnu sa izgradnjom reflektora jer postoje problemi pravne prirode.

 

Takav je slučaj "Omladinskog stadiona" na Karaburmi koji je u vlasništvu Grada Beograda pa čelnici OFK Beograda, kluba koji koristi taj objekat, nemaju pravo da realizuju bilo kakav građevinski poduhvat.

 

Klubovi koji još nemaju reflektore su Spartak, Donji Srem, OFK Beograd, Rad, Radnički Kragujevac i Mladost iz Lučana.

 

Na stadionima Borca iz Čačka i Novog Pazara proces postavljanja reflektora je u toku i ta dva kluba će do početka sezone moći da igraju utakmice u večernjim terminima.KOMENTARI

  1. delija kaže:

    e da su samo reflektori…

    problem je malo dublje prirode i admin ovog teksta mislim da se nije bavio cinjenicama…

  2. roki kaže:

    I da se sagrade reflektori, stadion ne zadovoljava minimum uslova. Igraci se tusiraju dok im iz sijaliac iznad glava kaplje voda…..

OSTAVITE KOMENTAR