Fudbalerke Spartaka započele seriju prijateljskih utakmica

Prošle nedelje su igračice ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ započele sa serijom prijateljskih međunarodnih utakmica. Prvu utakmicu su odigrale sa mađarskom prvoligaškom ekipom „Segedinske veštice“ (Szegedi AK Boszorkányok) i okončale je u svoju korist visokim rezultatom od čak 0:9. Golove za subotički „Spartak“ postigle su: Nevena Damjanović (3), Anja Adamov (2), a po jednom su se u listu strelaca upisale Jelena Marenić, Jelena Čanković, Violeta Slović i Marija Radojičić.

 

Druga utakmica odigrana je večeras protiv aktuelnih šampionki Republike Mađarske, ekipom MTK Hungaria FC. Stručni štab MTK je imao dodatni motiv za ovo prijateljsko odmeravanje snaga zbog prošlogodišnjeg negativnog skora sa ŽFK Spartakom i lošeg učinka MTK  u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Utakmica je odigrana pod reflektorima i to je bilo novo iskustvo i blagi hendikep za subotičke „plave golubice“, nenavikle na reflektore i noćne utakmice. Konačan rezultat od 3:1 za domaćine, ukazuje da je sada na redu stručni štab  Spartaka da malo poradi na konsolidaciji svojih redova. Gol za Spartak postigla je brzonoga Anja Adamov.

 

Već u nedelju „golubice“ putuju u Osijek gde će se sastati sa višestrukim šampionkama Hrvatske, ekipom ŽNK Osijek. Kao uvek do sada očekuje se odlična i do kraja rezultatski neizvesna utakmica.
 
FOTO: Jelena Čanković protiv “Segedinskih veštica”KOMENTARI

  1. led kaže:

    ova devojcica je novi maradona,a tek 16 godina.

OSTAVITE KOMENTAR