Fudbalerke sve bliže Ligi šampiona

Igračice ženskog fudbalskog kluba Spartak nalaze se u Klužu u Rumuniji na kvalifikacionom turniru u kojem se bore za plasman u Ligu šampiona. Do sada su Spartakove “golubice” odigrale dve manje zahtevne utakmice; protiv šampionki iz Letonije i Litvanije, i oba puta su slavili pobedu.

 

Za tri dana (13. avgusta) “golubicama” predstoji poslednja utakmica na turniru koju će igrati protiv domaćina turnira, rumunske ekipe FC Olimpia Cluj. Rumunke su ekipa iz “prvog šešira” i po svim UEFA pokazateljima važe za favorita. Stručni štab Spartaka i igračice nestrpljivo očekuju ovu utakmicu. Pobeda će jednoj ili drugoj ekipi širom otvariti vrata za prolazak u drugi krug – u “nokaut fazu”, ali susret ove dve ekipe može imati još veći značaj u bliskoj budućnosti. Turnir je lepa prilika za uspostavljanje prijateljskih odnosa između stručnih štabova. Geografska blizina za odigravanje međusobnih pripremnih utakmica može poslužiti i jednoj i drugoj ekipi kao strateški cilj za kvalitetnije pripreme u nekim budućim nadmetanjima za Ligu šampiona.

 

Prema statistikama UEFA, u dosadašnjem toku nadmetanja, najbolji strelac svih 8 kvalifikacionih turnira je igračica Spartaka Milena Nikolić sa ukupno 6 postignutih golova. Najviše korisnih asistencija imala je opet igračica Spartaka Tijana Krstić (5) dok iza nje sledi nekoliko igračica iz Glasgow Citya i Olimpie Cluj (po 3). Najviše šuteva koji su završavali u okviru gola imala je rumunka Alexandra Lunca (11), a u stopu je prate Spartakova Jelena Čubrilo (10), koja je postigla 4 gola, i Milena Nikolić (8 šuteva).

 

Trenutna statistika uliva nadu, ali bi u ovom momentu bilo nezahvalno davati bilo kakvu procenu o mogućem ishodu utakmice. Sigurno je samo to da će utakmica između Spartaka i Olimpie Cluj biti tvrda i neizvesna…

 

Detalj sa današnje utakmice. Gintra - Spartak 0:6KOMENTARI

 1. Mr IKS kaže:

  BRAVO CURE !!! ZFK SPARTAK U LIGI SAMPIONA !!!
  Spartak -Olimpija Kluz  7;3 (85 minut)
  golovi:Cubrilo 1, 24, 65
           Meffametu 16
           M.Nikolic  28,33,67

  HOCEMO DOCEK NA TRGU I REFLEKTORE NA GRADSKOM STADIONU !!! 
   jos SAMO 5+? MINUTA! 

 2. Mr IKS kaže:

  TAKO SE BORI DO ZADNJE SEKUNDE !!!
  90+4 MIN M.Nikolic za 8;3 

 3. stormwatch kaže:

  BRAVOOOOOOOOOOOO! BRAVO MAJSTORKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OSTAVITE KOMENTAR