Fudbalska reprezentacija Srbije na pripremama u Subotici

Fudbalska reprezentacija Srbije, uzrasta do 19 godina doputovala je u Suboticu, gde će se pripremati za turnir drugog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2010. godine. Domaćin naše, sedme grupe, od 25. do 30. maja biće Austrija, a selektor Tomislav Sivić gaji umereni optimizam.

– Prvo bih hteo da se zahvalim Aleksandru Stanojeviću koji je napravio izuzetno dobar posao sa ovom generacijom. Skup dobrih igrača stavio je u funkciju ekipe i na meni je samo da nastavim započeti posao. Potrebno je malo poraditi i na disciplini u igri, jer je ovo ultra ofanzivna generacija, pa treba raditi i na drugom segmentu igre – rekao je Sivić koji je nakon odlaska Stanojevića u Partizan došao na upražnjeno mesto.

Sivić je takođe prokomentarisao protivnike…

– Očekuju nas utakmice u teškoj grupi. Danci su dobro utrenirana ekipa, ali bez većih individualnih kvaliteta, Austrijance ne treba potceniti, kao domaćine, a Švajcarci su u uzrastu do 17 godina bili svetski prvaci – kazao je Sivić koji je do skora vodio godina dana mlađu selekciju.

Na turniru u Austriji, "orlići" će prvo igrati sa vršnjacima iz Danske, 25. maja od 16 sati u mestu Hal, a dva dana kasnije očekuje ih i meč protiv domaćina od 19 sati u Švacu. Poslednji protivnik biće Švajcarska, 30. maja od 17 sati takođe u Švacu. Samo pobednik ovog mini turnira plasiraće se za Prvenstvo Evrope u Francusku, gde se pored domaćina već nalaze selekcije Španije i Portugalije. Sa evropskog šampionata prvih šest reprezentacija plasiraće se i na U-20 FIFA Prvenstvo sveta, čiji će domaćin biti Kolumbija (29. jun – 20. avgust 2011.). Završni turnir šampionata Starog kontinenta, na koji će se plasirati osam najboljih ekipa, igraće se od 18. do 30. jula ove godine u Francuskoj.

S portalKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 13 = 20

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: