Futsal sve popularniji u Subotici

Subotički klub malog fudbala “Full Feel” na jesen počinje takmičenje pod okriljem nacionalnog granskog saveza. Tako su se nakon tri godine stekli kadrovski i organizacioni uslovi da se ovaj klub uključi u sistem takmičenja gde već igraju dve ekipe iz Subotice – Klub malog fudbala “Spartak” i “Leteći Bajmočani”. 

Predstavljanju ekipe prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić kao i član gradskog veća zadužena za sport i omladinu Nataša Aleksić. Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić pozdravio je inicijativu kluba Full Feel i istakao da će se Grad i Sportski savez Subotice truditi da podrže rad postojećih kao i formiranje novih klubova.

 “Grad će podržati sve sportske ekipe i u interesu je i Sportskog saveza Subotice i Grada Subotice da što više ekipa imamo u našim najkvalitetnijim ligama Srbije jer, radeći na promociji sebe, oni promovišu Grad Suboticu kao grad sporta”, rekao je Bakić.

Ekipa postoji od 2017. godine, od kada su se sa dosta uspeha takmičili na turnirima, a najveći domet ostvarili su prošle godine, kada su na Državnom prvenstvu Srbije u mini fudbalu u Subotici, u izuzetno jakoj konkurenciji, osvojili četvrto mesto.

“Nakon toga smo odlučili da registrujemo klub i da uđemo u zvaničnu ligu futsala i da vidimo kako ćemo tamo da prođemo. A, mi se nadamo da ćemo našim rezultatima i radom opravdati poverenje grada i gradske uprave”, rekao je jedan od osnivača Nemanja Džever.

Pored takmičarskog pogona, ovaj klub planira i otvaranje škole futsala, prve takve u Subotici.


RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR