Gabor Sagmajster otputovao na svoj 14. maraton

Rano jutros, naš najpoznatiji motociklista i višestruki moto kros šampion Srbije, 49. godišnji Subotičanin Gabor Sagmajster, krenuo je put Saudijske Arabije, gde će iz grada Džede u nedelju 3. januara 2021. startovati na 43. Dakar reliju, najvećem maratonu sveta.

Sa Sagmajsterom su krenuli i njegovi prijatelji, novinar RTS-a Predrag Milinković i novinar RTV-a Mark Zakinski a po običaju ga je iz Subotice do beogradskog aerodroma dopratio stari drug Risto Radulović.

Gabor Sagmajster će voziti za svoj Sagmajster tim. Biće sa motociklom KTM u kategoriji Male Moto, gde nije dopušteno asistiranje mehaničara. Predstojeći 43. Dakar reli biće sastavljen od 12 etapa i biće dugačak 6200 kilometara sa čak 4767 kilometara brzinskih ispita. Biće podeljen na dva dela, a posle prvih 6 etapa uslediće dan odmora. Taj najveći maraton sveta biće izuzetno težak, kao i minulog puta, takmičare očekuju paščane dine, ali i vožnja po teškim zemljanim i kamenitim predelima. Naš Gabor Sagmajster će nositi broj 89.

Podsetimo da je Gabor Sagmajster jedini motociklista Srbije koji je uspeo da stigne na cilj tog najvećeg maratona današnjice, koji je prvi put održan u Africi 1979. godine. Godine 2008. reli je otkazan zbog pretnji terorista i preseljen u Južnu Ameriku gde je održavan zaključno sa 2018. godinom a potom je opet prebačen na drugu lokaciji, u Saudijsku Arabiju. Sagmajster je uspeo da stigne do cilja Dakar relija čak DEVET puta, a tri puta je odustao. Želimo mu da i ovom prilikom stigne do cilja a svojim navijačima je poručio:

„Hvala svima koji su mi pomogli da evo i po 14. put dodjem na veličanstveni auto moto maraton, najveći i najteži na svetu. Daću sve od sebe, imam zaista veliko iskustvo i ničega se ne plašim. Samo da me motocikl posluži i verujem da ću na cilju, 15. januara raširiti opet zastavu Srbije“.

Poklonici brzine i Dakar relija imaće priliku da na ovom mestu prate najzanimljivija dešavanja na 43. Dakar reliju u Saudijskoj Arabiji.

Djordje Djenić – Mojsvetbrzine.rsKOMENTARI

 1. Croat kaže:

  Nije vise smesno jer deo para za ovaj kapric ide od nas poreznika.

 2. Gligorije kaže:

  Nije nama poreznicoma toliko problem Gabi….problem nam je Vuki…malo veci problem.

 3. Hugo kaže:

  Gligorije,
  I Vuki je nastao od nekog Gabi.

 4. Alex kaže:

  Imam los predosecaj sto se tice dakara ali nek mu je sa srecom.

 5. Relja kaže:

  sa 147 kila i 50 godina, šta će on na Dakaru? Šta želi da dokaže? Treba nešto ružno da se desi pa da dobije i ulicu u Subotici? Svaka čast na do sada urađenom, ali majstore, nekoliko godina kasniš za penzijom………

 6. Gligorije kaže:

  Hugo
  U pravu si… Samo mi ,svi obican narod, nismo dovoljno jaki i istrajni da ih sklonimo s vlasti….oni oo nama a mi se jos vise namestamo da “tuku” jos vise po nama….

 7. Jovo kaže:

  Svima vec poznato da nece napraviti nikakav rezultat ,pokvarice se motor , slomice prstic , svaki put nesto
  Jednostavno covek nije kalibara razumem voli ali kad vidis da nisi za to pusti , mesto sto te pare sto je dobio bolje da je dao u narodnu kuhinju i nahranio gladne barem bi ucinio nesto humano

 8. Vlado kaže:

  Ja cu biti zadovoljan ako stigne do Backe Topole. Niti godinama, niti kilazom, niti fizickom spremnoscu nije za ovakve avanture. Nema tamo penzionersko-gurmanske kategorije.

 9. Anonimni kaže:

  lol

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 1 =