Gabor Sagmajster pobedjuje koronu i uskoro kreće na novi maraton

Najpoznatiji motociklista Srbije, višestruki motokros šampion, 49. godišnji Gabor Sagmajster je kod svoje kuće u Subotici gde se polako ali sasvim sigurno oporavlja od Kovida. Upravo smo obavili razgovor sa korpulentnim asom koji za nekoliko dana polazi na svoj 14. Dakar reli, najveći svetski maraton kojeg je naš Subotičanin završio čak DEVET puta (3 puta je odustao, dva puta zbog problema sa motociklom a jednom zbog loma ruke)…

Očigledno raspoložen, Gabor Sagmajster je pozdravio sve svoje navijače i rekao:

„Sada sam sasvim dobro, zakačio sam koronu pre nekoliko dana, imao sam malo povećanu temperaturu pa sam morao da prekinem treninge i evo me u kućnoj izolaciji, baš gledam fudbal…26. decembra krećem put Saudijske Arabije, a sa mnom ide i moj stari prijatelj i verni pratilac, novinar RTS-a Pedja Milinković, novinar RT Vojvodine Mark Zakinski, kao i Madjar iz Rumunije, takmičar Emanuel Djeneš….

Motor i opremu sam već poslao za Saudijsku Arabiju i jedva čekam da počne novi maraton…meni najteže pada ovo sedenje i ležanje kod kuće….

Voziću već po 14. put i to pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Srbije, grada Subotice i Sekretarijata za sport Vojvodine. Želim da pozdravim sve prijatelje i navijače i obećavam da ću se maksimalno boriti, pa da opet na cilju razvijem zastavu Srbije“.

Djordje Djenić – Mojsvetbrzine.rsKOMENTARI

 1. Senior u penziji kaže:

  Vozicu po 14 put….pa ovaj se pretplatio na ucesce .A da pozovemo i Zorana Kalinica da ucestvuje na olimpijadi u stonom tenisu ? Dobar bi bio i Memisevic da je ziv.Koliko nas kostaju ove zavitlancije ?

 2. Croat kaže:

  Sagmajster nikada nije pobedio na pd takmicenju, verovatno nikad ni nece al moguce da ce osvojiti nagradu kao takmicar koji je ucestvovao u najvise takmicenja. Valjda slicno kao sto sam ja skupljao nalepnice od trimbija na bickli.
  Nek mi ne zameri na sali , sretan oporavak i dobro takmicenje mu zelim !

 3. Bucko-bas kaže:

  “meni najteže pada ovo sedenje i ležanje kod kuće….”

  Gabore, kako stoje kilogrami? Pazi jako, jer sedenje i lezanje u ovoj zivotnoj dobi u kojoj si ti i boravak kod kuce u izolaciji oce da nalepe jos 5-6 kilograma na stomak.
  Nemoj posle da ti nisam kazo.

 4. Mrsko-kontra kaže:

  Bucko-bas

  Kakvi crni kilogrami ? On se pre i posle korone naporno priprema/o za 14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26……………..3.624.384 put ucesca .Ko to finansira ? Znam gradjani ,ali preko opstine,pokrajine republike ili svega zajedno ?

 5. Hajduk kaže:

  Meni ova matematika nije jasna. Piše:”14 put učestvuje na Dakar reliju, 9 puta je završio, a 3 puta nije”(9+3=?).. kako onda 14? Nema niko mlađi da nas predstavlja, niko ne želi? Svaka njemu čast, ali on je 49 godina

 6. Gligorije kaže:

  Hajduk
  Nazalost nema. Svi koji suiole vredeli u bilo kojoj bransi, otisli su napolje….

 7. MILO ŠEVIĆ kaže:

  Pod pokroviteljstvom ministarstva OMLADINE i sporta, a lik ima 49 godina, koja ironija…

 8. Hmm kaže:

  Hajduk
  Sa 49 se teze topi slanina na suncu..Samo nek ne vodi 25 muskaraca u timu.

 9. Trim - staza kaže:

  @ MILO ŠEVIĆ

  Omladina mogu biti i kojekavi huligani, vaspitno zapusteni ulicari koji se bavi svime samo ne sportom, i svi oni spadaju u nadleznost ministarstva koje se o njima brine. Sport je jedna grana ljudske delatnosti za koju ne postoje starosna ogranicenja, i jedan i drugi pojam spadaju pod isto ministarstvo. Ministarstvo sporta se pita kada je rec o olimpijadi, ali i isto tako kada je rec o rekreativnim sportovima za osamdesetogodisnjake. U nekim zemljama su ta dva ministarstva odvojena u nekima ne. Dakle sport nije privilegija omladine niti postoji samo zbog nje.Sport je za sve gradjane i treba da bude svima pristupacan bez obzira na godine i fizicke sposobnosti.

 10. Vlado kaže:

  Svake godine je sve bolji i bolji i kako je krenuo ove godine ima da ga docekamo na trgu ako uspe samo da dodje do Zednika. Ne mora ni da ode u Saudijski Arabiju da upali motor.

 11. Anonimni kaže:

  KATASTROFA ,koliko mrznje, ironije,zajedljivi komentara,uzas u sta smo se pretvorili,niko da kaze to Saki napred Gabore ,tolike godine vozi niko da mu ukaze postovanje,ko je bio motorom samo do mora zna koji je to napor i da na takav reli mogu samo pojedinci,koliko ja znam sponzore je trazio sam ,pre nekoliko godina je pocela drzava da pomaze ,kakve veze imaju kilogrami godine izgled .Srcanost znanje iskustvo volja,napred Gabore

 12. Taca kaže:

  Vreme je da ga zamenu neko mlađi (i lakši)

 13. Djole kaže:

  To Saki napred Gabore

OSTAVITE KOMENTAR