Gabor Sagmajster spreman za Dakar reli 2017

Drugog dana januara 2017. iz Paragvaja prema Boliviji i Argentini krenuće preko 400 učesnika najvećeg auto-moto maratona na svetu. Na stazi dugačkoj oko 10.000 km. naći će se motociklisti, automobilisti, vozači kvadova i kamiona, sa jednim najbitnijim i posebno uvažavanim ciljem – DA STIGNU NA CILJ!

Gabor-Sagmajster-01
Našu zemlju će opet predstavljati odlični motociklista, Subotičanin i višestruki državni prvak Srbije u motokrosu, GABOR SAGMAJSTER. Uveliko se priprema za svoj deseti Dakar reli, za taj ekstremno težak maraton dugačak oko 10.000 kilometara, koji se kao što je poznato vozi van puteva, po pesku, dinama, blatu, makadamu, na ogromnim visinama i u najtežim uslovima.

Gabor Sagmajster je čak šest puta stigao na cilj Dakara a 2014. godine je ostvario kao privatnik 53. mesto u generalnom plasmanu motociklista, vozeći motor marke KTM u maraton kategoriji. (Sagmajster je dva puta odustao a jednom, 2008. je na startu saznao da je reli otkazan zbog pretnji terorista u Africi, posle čega je takmičenje preseljeno u Južnu Ameriku ).

„Već duže vreme sam na specijalnom treningu kod trenera Zorana Ivanovića. Skinuo sam čak 18 kilograma, imam poseban jelovnik.. Motocikl mi je već na brodu koji je krenuo za Južnu Ameriku. I ovoga puta u ekipi koja me prati biće moj mlađi sin Ričard”.

 

Vrele gumeKOMENTARI

  1. Pametnjaković kaže:

    Dao sam ti +, ali samo zato što si skinuo čak 18 kilograma.

  2. Daddy kaže:

    Najbolje zelje gospodinu Sagmajsteru!

OSTAVITE KOMENTAR