Gabor u Abu Dabiju

Motociklista iz Subotice Gabor Sagmajster treći put u karijeri učestvuje na Abu Dabi reliju, koji se boduje za Svetski šampionat. Super specijal u Jas Marini dug 2 kilometra završio je na 18. mestu. Danas se vozi prva etapa.

 

Abu Dabi reli voziće se do 11. aprila. Predviđeno je pet etapa na stazi dužine 1.987 kilometara. Sagmajster je 2010. i 2012. godine osvajao 20. mesto na ovom takmičenju.

 

Takmičenje se održava 23. put i veoma je važno za učesnike maratonskog relija. Poznati asovi sa Dakar relija poput Rodrigeza, Barede, Kome, Ulevalsetera sa velikim ambicijama dolaze u Abu Dabi.

 

– U pitanju je Svetsko prvenstvo i ciljevi su uvek visoki. Moj plan je da pokušam da se plasiram među 15 najboljih i tako popravim rezultat u odnosu na prošlu godinu. Već na prologu se videlo da je konkurencija jaka, ali pravi izazovi počinju tek danas kad krenemo u pustinju. U ekipi sam sa Miranom Stanovnikom, mehaničar nam je Nemac Kajzer Trsten, a tu su još Vlade Rajević i novinar Mark Zakinski sa snimateljem iz RTV Vojvodina – izjavio je Gabor Sagmajster za sajt RTS-a.

 

Na Super specijalu (prolog) najbrži je bio automobilista iz Poljske Holovšic sa Minijem (1:38,6). Kod kvadova prvo mesto osvojio je Mohamed Abu Isa iz Katara (1:41,4), dok je kod motociklista najbolje vreme ostvario Britanac Sem Sanderlend sa Hondom (1:41,5). Sledili su ga Helder Rodrigez (1:42,2) i Đoan Bareda (1:43,3).

 

Španac Mark Koma bio je peti (1:45,0), Slovenac Miran Stanovnik zauzeo je 11. mesto (1:52,3), a predstavnik Srbije Sagmajster stigao je na cilj 18. (1:55,7).

 

RTSKOMENTARI

  1. Brunhilda kaže:

    Sta ste zapeli za Sagmajstera? Sta je sa ostalim trkacima koji ne idu u beli svet, vec se znoje na trkama u svojoj zemlji? Postizu odlicne rezultate, iz Subotice su, cak i u Holandiji znaju za njh (i drugim zemljama Evrope), a samo su u nasem gradu nepoznati. Raspitajte se za njih, pa malo paznje posvetite i njima. Nije Gabor jedini u ovom gradu koji zasluzuje paznju. Svaka njemu cast, ali ima i drugih.

OSTAVITE KOMENTAR