Gabor u Abu Dabiju

Gabor Sagmajster motociklista iz Subotice vozi Abu Dabi reli, koji se boduje za Svetsko prvenstvo. Na početnom specijalnom ispitu osvojio je 11. mesto u klasi do 450 kubika.

Prijavljeno je 56 motociklista u dve klase: do 450 i preko 450 kubika. Reli je počeo u nedelju, završiće se 6. aprila posle 2.050 kilometara u pustinji oko Abu Dabija.

 

– Bilo je malo problema uoči takmičenja, jer smo kasnili sa podizanjem motora iz luke. Ceo dan smo proveli čekajući da se završe formalnosti, ali tu sudbinu podelili smo sa još 20-tak kolega. Super specijal je bio dug samo dva kilometra i poslužio je da se predstavimo publici. Izazovi nas tek očekuju u dinama. Ovaj reli voze svi učesnici Dakar relija, koji žele da se što bolje pripreme za januar 2013. I moj krajnji cilj je da se pojavim na startu u Limi 5. januara. Međutim, treba ići korak po korak. Najpre želim da završim Abu Dabi reli – istakao je ekskluzivno za sajt RTS-a Gabor Sagmajster.

 

Reli u Abu Dabiju vozi se 22. put. Premijerno je održan 1991. godine. To je prvo od četiri takmičenja koja se boduju za Svetsko prvenstvo u maratonskom reliju. U sezoni će se voziti još Katar, Sardinija i Reli faraona u Egiptu.

 

Izvor: RTSKOMENTARI

  1. tomig kaže:

    Koji motor vozi? Onaj što se ugasio na Dakaru ili neki drugi?

  2. pajo kaže:

    Ko mu da dozvolu?Kad pred kućom namerno tako parkira na trotoar da nesamo  kolicama za malu decu moraju na put, nego i svi pešaci, jer njemu se može!!!

OSTAVITE KOMENTAR