Gabrić ćuprija zatvaranje gradilišta

"U Subotici vekovima žive zajedno Bunjevci, Mađari i Srbi što je neminovno dovelo do prožimanja različitih običaja u načinu življenja. Karakterističan moment koji se javlja u svim subotičkim svadbama je prelaz preko Gabrić ćuprije. Običaj vezan za ovu subotičku legendu je do danas sačuvan jer se veruje da ovo mesto određuje sudbinu braka. Ako se mlada prenese preko mosta do kraja života ostaće verna svom mužu, istrajaće pored njega u dobru i u zlu."

Slika

Lep i sunčan jesenji dan na Prozivci, je u velikoj meri doprineo broju onih građana koji su znatiželjno uživali u parku i ćupriji na čijoj ploči su ispisane gore citirane reči. Ćuprija je proradila i spremna je za otvaranje, a pošto nas po običaju na otvaranjima nema, iskoristićemo ovo veče da postavimo poslednju vest o ćupriji i time zatvorimo gradilište i na sajtu.

Vesti i slike tokom izgradnje možete da vidite na donjim linkovima.

16.10.2010. Otvaranje Gabrić ćuprije 23.oktobra
20.09.2010. Gabrić ćuprija dobija svoj konačan izgled
17.08.2010. Kasne radovi na Gabrić ćupriji
18.07.2010. Krenula izgradnja "Gabrić ćuprije"

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Pored svog uređenja parka sa spomenikom i ćuprijom koji su kao oaza okruženi betonom, ipak nešti bode oči.

Slika

Postoje dva načina da se ovo dotera. Ili sa mnogo farbe što je kraćeg veka trajanja jer će zid ubzo opet biti išaran ili sa zelenilom koje može da sakrije izlged išaranih zidova. Predlažem i apelujem na drugo rešenje.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 31 = 40

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: