Gaćinović ponovo na Spartakovoj klupi

Predrag Rogan je otišao, čini se sa jasnom namerom da preuzme Napredak, a u Suboticu se vratio Vladimir Gaćinović. Trener koji je prošle sezone poveo Spartak preko praške Sparte do istorijskog uspeha u Ligi Evrope imenovan je danas na mesto šefa stručnog štaba subotičkog superligaša, osam meseci pošto je sa iste smenjen.

Izmoren igrama u Evropi, a i osakaćen prodajama najboljih igrača iz prethodne sezone, Spartak je naime prošle sezone smenio Gaćinovića nakon što je u prvih 10 kola ekipa osvojila samo sedam bodova. I tada je uprava kluba objavila da se teška srca rastaje sa “divnim čovekom”, ali je procenjeno da je šok terapija bila neophona. Rogan ju je izvršio, Spartak je opstao u eliti, a sada je vratio Gaćinovića na klupu.


“Spartak je sa Vladimirom Gaćinovićem na mestu šefa struke postigao najveće rezultate u istoriji kluba. I u prethodnom periodu smo imali dobru saradnju tako da nismo mnogo kalkulisali s kim želimo u novu sezonu da krenemo. S obzirom da smo se rastali prijateljski, vrlo brzo smo postigli dogovor uz želju da već u predstojećoj sezoni pokušamo ponoviti rezultate od prošlog puta”, rekao je u zvaničnom saopštenju predsednik Spartaka Nikola Simović.

Ugovor sa Gaćinovićem potpisan je na dve godine, a novi šef struke će prozivku izvršiti već u ponedeljak, 10. juna kada počinju pripreme za sledeću seoznu.

U stručnom štabu došlo je do promena. Branko Mirjačić, dosadašnji pomoćnik Predraga Rogana, otišao je iz kluba, a Vladimiru Gaćinović prvi saradnik će biti Vladimir Buač, nekadašnji šef struke u Vojvodini i ČSK Čelarevu. Srđan Žakula i dalje je trener golmana, Darko Sekulović pomoćni, a Radomir Živković kondicioni.

 

mozzartsportKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR