Gas u Subotici nije poskupeo

Prošle godine više puta je rasla cena gasa, ali je poskupljenje do sada uticalo samo na javno preduzeće.

Preduzeće „Subotica gas” je zbog poskupljenja troškova u više navrata tražilo podizanje cene za potrošače, ali do sada nisu dobili odobrenje od nadležnih iz Republike. Kako bi se održala doprema gasa u ovo zimsko-prolećno vreme nema mogućnosti za rast cene zemnog gasa za krajnje korisnike. Zbog stalnog rasta cene petroleja na svetskom tržištu, već prošlog oktobra je najavljeno da će ove godine u zemlji porasti cena zemnog gasa.

Dušan Bajatović, direktor „Srbijagasa” ranije je izjavio da su blage korekcije cena neminovne za male i velike korisnike, i da će se kretati između pet i 10 odsto. U regionu je svugde poskupeo gas.

RTV PannonKOMENTARI

 1. avet kaže:

  “Dušan Bajatović, direktor „Srbijagasa“ ranije je izjavio da su blage korekcije cena neminovne za male i velike korisnike, i da će se kretati između pet i 10 odsto.”

  Blage korekcije cena su one korekcije do 1%, a u nekim susednim državama da se promene cene između 5 i 10 odsto, letele bi glave, narod bi izašao na ulice, napravili bi puč.
  Ali, mi smo još u ona inflatorna vremena navikli na puno veće “korekcije”, čitaj “povišice” cena, pa će i ovo da prođe skoro neopaženo.
  Potrošači će par dana gunđati, pa, hteli, ne hteli, moraće da plate cenu koji monopolisti odrede.
  Ovo je samo “predigra” pre povećanja cena, tek da se zna šta će uskoro da se desi.

 2. Salamander kaže:

  Pa ne povećavaju cenu ali isporučuju đubre tako da smo na istom što se tiče gasa. Ja samo čekam kada će da ukinu tri gradacije naplate – očitano – utrošeno – naplaćeno…to je već 10%. Kada g-din Bajatović odluči da smanji sebi platu za tričavih 5-10%, a bez da se buni onda bi bilo realno da nama gas ni ne poskupi. Nije ni čudo što ljudima prekipi u ovoj zemlji pa odlaze u “mirnije krajeve”.

 3. Istina... kaže:

  “Naprednost” nema alternativu!

OSTAVITE KOMENTAR