Gas u Subotici skuplji od 1. oktobra

Gas u Subotici poskupeće od 1. oktobra za 2,86 procenata za domaćinstva, a za pravna lica za 2,45 odsto, najavio je vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća "Suboticagas", Dragan Božinović.

 

gas grejanje

 

Kubik gasa za domaćinstva koštaće 47,35 dinara bez poreza, koji iznosi 10 odsto, dok će nova cena za poslovne potrošače iznositi 44,75 dinara po kubiku, rekao je Božinović za Tanjug.

 

Prema njegovim rečima, iznos poskupljenja nije isti za sva pravna lica, budući da su ti korisnici podeljeni u nekoliko grupa u zavisnosti od visine i ujednačenosti njihove potrošnje, tako da će biti neznatnih razlika u cenama koje će prema toj kategoriji potrošača biti obračunavane.

 

Božinović je naveo da je korekcija cena izvršena u skladu sa novom metodolgijom za određivanje cena prirodnog gasa i novom metodologijom za obrazovanje cena pristupa sistemu za distribuciju prirodnog gasa.

 

"To praktično znači da do poskupljenja dolazi zbog standardne promene srednjeg kursa Narodne banke Srbije dinara prema dolaru i zbog promenjenih cena derivata nafte na svetskom tržištu. Čim zbir tih faktora pređe tri procenta, onda stupa na snagu metodologija koja koriguje postojeće cene za potrošače, odnosno koriguje cene kod javnih snabdevača", objašnjava sagovornik Tanjuga.

 

On napominje da je od marta do avgusta ove godine prema javnim distributerima, među kojima je i "Suboticagas", nabavna cena promenjena osam odsto.

 

Nedavno su od osnivača, lokalne samouprave, saglasnost za povećanje cena svojih usluga zatražila i javna komunalna preduzeća "Vodovod i kanalizacija", "Čistoća i zelenilo" i "Pogrebno".

 

TANJUGKOMENTARI

 1. ? kaže:

  Zasto samo u Subotici? Pa zar nije isti nabavna cena svuda a samim tim i cena za potrosace? Ili tu moze bilo ko da lupi po stomaku i dize cene bez razloga!!!!!

 2. dr.No kaže:

  ako ga uopste bude bilo.Ne bi bilo prvi put da ga nema…..svakako nam braca rusi racunaju po najvisim cenama.

 3. Suboticanin kaže:

  Samo vi zavlacite ruke u dzepove gradjana, dok vas motkom ne razjurimo.

 4. Pametnjaković kaže:

  Ne znam da li ste primetili da je juče prodajni kurs evra bio preko 119 dinara.

  Nešto se dešava što ne bi trebalo. Svaki dan prošle i ove nedelje je evro išao višlje za desetak para.

  Podizanjem cene evra obezvređuju nam se ionako mala primanja.

  Na vrlo interesantan način rešavaju nagomilane finansijske probleme na nivou države.

  Sve mi ovo smrdi na ubrzanu inflaciju, gde će na kraju svi biti finansijski gubitnici.

 5. mudar kaže:

   

  Suboticanin:

  Samo vi zavlacite ruke u dzepove gradjana, dok vas motkom ne razjurimo.

   

  Koga cete vi motkom da razjurite? Smesnih ljudi na ovome svetu…

 6. Anonimni kaže:

  Samo mi nemojte reći da je ovaj Božinović onaj bivši Božinović.

 7. Subotica kaže:

  Kako ih nije sramota, plaćamo i gas koji nismo potrošili, a to je oko 10 %. Gde to ima, naše je da platimo onoliko koliko prođe kroz gasomer, a ne da plaćamo za neko ustanove i firme koje ne izmiruju svoje obaveze! Dosta više sa tim lopovlukom!!!

   

 8. bac-vranje kaže:

   

  Subotica:

  Kako ih nije sramota, plaćamo i gas koji nismo potrošili, a to je oko 10 %. Gde to ima, naše je da platimo onoliko koliko prođe kroz gasomer, a ne da plaćamo za neko ustanove i firme koje ne izmiruju svoje obaveze! Dosta više sa tim lopovlukom!!!

   

   

  Nije istana de se placa samosto se potrosi placa se i vise,evo moj primer od prosle godine.Posto zivim u novoj zgradi mogu iskljuciti ceo stan sa sistema sto je i bilo ucinjeno,iako cele zime je bio stan iskljucen sa sistema ja sam opet placao grejanje oko 1500 dinarqa + redovno odrzavanje , inace povremeno sam palio klimu, kad sam pitao kako to da placam ,a stan mi nije prikljucen ,receno mi je da alokatori ocitavaju i tu toplotu sto je bio stan grejan na klimu !!! To je ocigledna pljacka!!!

 9. Petar kaže:

  Sram vas bilo bre. Ubijate nas sa cenom gasa. Na kraju cemo sengrejati na sporete opet. 10.dinara je otislo gore za 3 godine a plate nigde. SRAM VAS BILO, SAMO U SUBOTICI IDU CENE GORE!!!

OSTAVITE KOMENTAR