Gde će se potrošiti 100 miliona iz rebalansa?

JP "Direkciji za izgradnju grada" u Subotici, nedavno usvojenim rebalansom budžeta opredeljeno je dodatnih 100 miliona dinara koji će, prema rečima v.d. dužnosti direktora Petera Blaua biti namenjeni novim investicijama, među kojima se ubraja postavljanje reflektora na Gradskom stadionu, koji će biti postavljeni u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije.

direkcija

Naime, prema njegovim rečima, FSS će obezbediti same reflektore, dok će lokalna samouprava stvoriti preduslove za njihovo postavljanje, kao što su instalacije i stubovi.

 

Od ostalih investicija, Blau izdvaja šest miliona dinara za nastavak zamene dotrajalih autobuskih stajališta, a u planu je postavljanje i oko 20 novih na više gradskih i prigradskih lokacija u Subotici.

 

"Trenutno je u toku pribavljanje liste prioriteta od JP Suboticatrans, nakon čega će uslediti priprema za raspisivanje tendera", rekao je Blau.

 

Kada su u pitanju ostale investicije, on je dodao da je Direkcija za izgradnju grada već raspisala javnu nabavku za izgradnju šest ulica u vrednosti od 34 miliona dinara, a radovi mogu da počnu već u junu.

 

Blau je napomenuo da je od ovih sredstava 21 milion opredeljen sa pokrajinskog nivoa za radove na rekonstrukciji Tesline ulice, a da se očekuje dodela sredstava i za radove u ulici Grožđa.

 

Komentarišući odobrenje Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine za raspisivanje tendera za nastavak radova na izgradnji Narodnog pozorišta, u vrednosti od 85 miliona dinara, v.d. direktora subotičke direkcije izrazio je očekivanje da će dokumentacija za predstojeću fazu radova biti završena do 15. maja, nakon čega može biti raspisan tender.

 

"Radi se o starom zaštićenom delu, gde želimo da se objekat spolja kompletno završi, postavi krov, stavi stolarija i bravarija i da se unutra završe instalaterski radovi, odnosno dovede u stanje da se može raditi enterijer kada se steknu uslovi, ili dobiju sredstva za nastavak radova", rekao je Blau.

 

RTV



KOMENTARI

 1. Milos kaže:

  komedija

 2. Milos kaže:

  kako gotova dokumetacija do 15 maja???????? pa kako su dosada radili????

 3. spale jedini kaže:

  smesan gradonacelnik jos smesnija direkcija

 4. djomla kaže:

  Uočava se trend manjih investicija što je razumljivo ukoliko se uzme u obzir činjenica da Direkcija ove godine raspolaže značajno manjim sredstvima.

   

  Naime, rebalansom je povećan budžet grada za 700 miliona od čega je svega 100 dodeljeno Direkciji. Tu je problem. Nije problem to što je Direkcija ti 100 raspodelila na autobuska stajališta, asfaltiranje i reflektore, već što je grad odlučio da je za razvoj sopstvene infrastrukture dovoljno sedmina uvećanih sredstava.

OSTAVITE KOMENTAR