Gde je novac predviđen za uređenje atarskih puteva?

Gradski odbor Stranke slobode i pravde zahteva objašnjenje od gradske vlasti zašto građani Gornjeg Tavankuta moraju sami da popravljaju atarske puteve i to o svom trošku?

U nemogućnosti da čekaju pomoć od Gradske Uprave, Sekretarijata za komunalnu delatnost, energetiku i saobraćaj i Sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne sredine građani Gornjeg Tavankuta su u subotu 03.05.2022. samoinicijativno otpočeli popravku atarskih puteva koji su bili na nekim delovima neprohodni i sa traktorom.

Da bi mogli da dođu do svojih parcela i obave predstojeće prolećne radove zemljoradnicima su neophodni prohodni atarski putevi. U razgovoru sa samoorganizovanim meštanima-volonterima, saznali smo da su sve troškove popravke ovih atarskih puteva snosili sami oni, počevši od radne snage, preko mašina i goriva, a pri tom svima je poznata koliko je visoka cena goriva danas. Do kraja dana zemljoradnici Gornjeg Tavankuta potrošili su ukupno 1500 litara goriva.

GrO SSP Subotica podseća da je zvanično u budžetu grada za razvoj poljoprivrede predviđeno 77.240.000,00 dinara, dok je za održavanje i upravljanje saobraćajnom infrastrukturom izdvojeno 471.968.000,00 dinara. Stoga od gradske vlasti zahtevamo hitan odgovor na veoma prosto pitanje: Da li su meštani Gornjeg Tavankuta zaslužili neprohodne atarske puteve imajući u vidu prethodno navedene sume novca koji su upravo građani Subotice, pa i Gornjeg Tavankuta između ostalog, obezbedili kroz svoje poreske obaveze!? Ukoliko ne znate kako ili od čega da pomognete zemljoradnicima subotičkog atara, evo predlažemo da od 45.000.000,00 dinara koje ste izdvojili za izgradnju elektronskog video nadzora nad građanima Subotice, deo tih sredstava preusmerite za popravku atarskih puteva.

Stranka slobode i pravde ima spreman program za obnovu i oporavak poljoprivrede u našoj zemlji koja je nažalost konstantnim ovakvim ponašanjem naprednjačke vlasti na svim nivoima potpuno devastirana i uništena u poslednjih deset godina. To govore brojke, to govori statistika i na kraju krajeva to najbolje znaju upravo oštećeni i ojađeni poljoprivrednici i zemljoradnici koje ova vlast više ne može da vara dajući im prazna obećanja tokom svake predizborne kampanje, a zatim im smanji subvencije za više od 3 puta, astronomski podigne cene repromaterijala, podsetimo da je praktično ar zemlje jeftiniji od džaka uree što nije zabeleženo u istoriji ove zemlje, i na kraju cinično tvrdi da su oni pre njih krivi za sve. Ta mantra vam 3. aprila gospodo naprednjaci neće proći jer je građanima dosta vaših laži i vašeg „zlatnog doba“.

 

Dana 7.03.2022. god.                                                                                    Služba za javnost GrO SSP Subotica

 KOMENTARI

 1. Čikerijaš kaže:

  Da gospoda Žutokljuni nisu polapali sve pare dok su bili vlast para bi bilo i više. 1500 l goriva, ajte molim vas, pa nisu auto put gradili nego nasuli par atarskih puteva. Oni trakotrom ne mogu da prođu a šverceri migranata sa kolima i to dupke punim mogu,jel??? I zašto ne mogu sad da prođu kad kiše nije bilo, deca iz kuće vodu iznose malo blata da naprave i poigraju se 🙂 nego žuti, čibe bre, znamo se!!!

  • laki kaže:

   Kakav debil treba da budeš da bi se posle 10 godina vladavine vadio na neku prethodnu vlast. Verovatno moraš da budeš bar kao @Čikerijaš. Da nije bilo „žutih“, verovatno bi kriv bio kralj Petar. Smešni ste… i ti i @Joso.

 2. Joso kaže:

  Pa dok su ti iz SSPa bili na vlasti, stanje puteva u Tavankutu i okolini je više puta bilo takvo da nisam mogao na Cikeriju u picarenje ni peske a kamoli traktorom!!!

 3. Oki kaže:

  Eee, derani, da se ja pitam!
  1. Obavezao bih državu, da svaki atarski prilaz asfaltiranom putu bude uređen kao otresište u dužini od 50 metara
  2. Obavezao bih ratare, da moraju imati potrebnu opremu za skidanje blata sa točkova traktora, prikolica, polj.mašina
  3. U ataru, da sami korisnici koji koriste puteve i održavaju iste, „naime atarske puteve oni unište svojim teškim mašinama i konstantnim širenjem obradive površine na štetu putne površine“
  4.obavezao državu, da redovito održava mostove preko kanala za navodnjavanje

 4. Tomo kaže:

  Bravo za Ssp, moraju se cuti i stanovnici prigradskih naselja a ne samo se baviti centrom grada. Gospodo naprednjaci, 10 godina ste na vlasti, a niste nista uradili. Selo izumire.

 5. Tramp kaže:

  E sad će gradonačelnik i njegova buljumenda postaviti lezece policajce i ofarbati pešačke prelaze. (.misli bar će račun ispostaviti gradskom budzetu).

 6. Anonimni kaže:

  @ Joso
  Da je pameti znalo bi se da Ssp nikada nije bio na vlasti…sedi nisi ni sendvic zasluzio

 7. Pepa kaže:

  Bolje da se bavite da izbetonirate ulice u Ljutovu, Tavankutu i drugim srlima, a za atarske puteve neka se drugi pobfine. Valjda je kulturnije da u 21 veju budu ulice izbetonirane.

 8. Pepa kaže:

  Valjda su bitnije ulice u Ljutovu, Tavankutu i drugim selima. Bitniji su ljudi nego traktori.

 9. Ma nemoj! kaže:

  Jel ovo kontra udar onog sa drugog dola? Onog što je decenijama „ugrožen“ ? „Ugrožen“ ali je pola ulice njegovo. Jedino ga muči što nije za vreme mandata mogao povezati sve svoje njive tucanikom.
  A drugo ..pa i tako je red da Vi gopodo sređujete puteve jer neki napominjem neki od Vas prilikom oranja nestaju na vreme na kvačilo traktora nego oru i preko puta, dok su neki putevi uz kanale već odavno zaorani. Molim kao meštanin nadležne inspekcije da zađu po Gornjem i Donjem Tavankutu i vide dokle pojedinci oru.

 10. Ma nemoj! kaže:

  Nebi bilo loše da sada i saobraćajna policija češće prođe uređenim putevima, super! Taman da se osujeti: vožnja traktora bez dozvola, bez signalizacije,iznošenje blata na afaltne puteve, rasipanje stajnjaka. Doduše moći će lakše se prići i onima koji drže po poljima neujavljene radnike. I znate šta gospodo iz SSP-a???-Hvala Vam za sve informacije i hvala Vam što unosite na ovaj primitivan način po principu nekih Vaših „mantri“, nesklad među uvek kako god izgledalo SLOŽNE Tavankućane kojima mir i harmoniju remete upravo ovakvi kao Vi. SSP vi kroz tavankut prvo prođite i tada mantrajte sa vašim vidovnjaštvom o tome ko šta uništava a ko šta gradi.

 11. Joso kaže:

  @Tramp
  Sta sad kao gazda Dragance kurjak zagrnu jagnjecu kozu pa ga nepoznamo,ajte molim vas…lopov se oma pozna. Sedi dole, cveger si zasluzio!!!

 12. Anonimni kaže:

  @ Joso
  ko je vas poznavo ni jedan drugi lopov mu nece biti ni do clanaka!!!!

 13. Pavle kaže:

  Zašto je problem, ako neko u najboljoj nameri govori o problemima koji evidentno postoje. Pa neće vlasti pasti kruna sa glave, ako se ukazuje na ono što ne valja ili nije urađeno, a činjenica je da su nam poljski putevi neodržavani i u katastrofalnom stanju. Pohvala za tekst, ma ko ga pisao.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 31 = 37

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: