Gde na kupanje?

Kupališna sezona na bazenima u Subotici ove godine je počela nešto kasnije. Na žalost, Subotičani nemaju mnogo prilike i mesta da se „rashlade“ na +35, jer ima svega pet bazena koja su u funkciji. Izuzetak je termalni bazen pored Muškog štranda na Paliću, gde ove godine nije predviđeno kupanje, kao ni na Muškom i Ženskom štrandu, i na Peščanoj plaži na Palićkom jezeru zbog prošlogodišnjeg pomora ribe. Table da se ne preporučuje kupanje u jezeru su postavljene.Svako kupanje u jezeru je na odgovornost kupača, kažu nadležni. Bez obzira na to, prema analizama pokrajinske sanitarne inspekcije voda u bazenima je zadovoljavajućeg kvaliteta, s tim da je u malom termalnom bazenu za neplivače u Dudovoj šumi u Subotici, jedan uzorak bio neispravan.
– Redovno kontrolišemo vodu u bazenima u Severnobačkom okrugu.Na žalost nema puno bazena. Kvalitet vode u bazenima u Staroj Moravici, Bajši, Čantaviru, Paliću i Dudovoj šumi je zadovoljavajućeg kvaliteta. Imali smo i slučaj da je građanin prijavio da nije zadovoljan izgledom vode u bazenu i čistoćom. Odmah smo proverili i sve je bilo u redu. Kontrole obavljamo jednom nedeljno, ako se ukaže potreba i više puta – objašnjava načelnik odeljenja pokrajinske sanitarne inspekcije, Milan Mileusnić.
Većina Subotičana je ogorčena činjenicom da nemaju gde da se kupaju a da ne bude kao „u košnici“, pa mnogi odlaze u Adu, na Tisu ili u susednu Mađarsku u Moraholom i Segedin na kupanje.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR