Gde sad?

Mesta za izlaske je sve manje a pitanje iz naslova se ponavlja uvek nakon gašenja svakog, u tom trenutku popularnog kluba. Turbulentno i finansijski nestabilno doba, tera u propast mnoge male ali i veće klubove za koje čovek nikada ne bi rekao  da mogu da propadnu. Nestanak pojedinog mesta se često doživljava lično jer se ono vezuje za jedan period odrastanja ili provoda koji kasnije u uglavnom ostaje u najboljem sećanju.

Velika imena su nestajala sa scene. Largo, Lifka, Sly, Aquarius su sada samo imena, nepoznata za mlađe naraštaje. Uspomene na njih vezuju starije generacije. Današnjima je pak „Q bar“ mesto bez kojeg se nije mogao zamisliti izlazak, a koji je pre desetak dana stavio ključ u bravu. Razlog je kako sazanajemo finansijske prirode. Bez obzira na cifre, svima ostaje pitanje „Gde sada?“. Narodnjaci su ostali da žive još u najpopularnijoj Galiji na Teslinom, Renesansi, Latinu, ali i u još par kafića čiji kapaciteti ni izbliza nisu toliko veliki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sax u novim rukama

Za one malo starije i pre svega drugačiji muzički orijentisane veliki udarac je zadala činjenica da su Cološ i Slobo dali Sax u zakup. Nedugo nakon preuzimanja, godinama isti Sax je počeo da se menja, što na vizuelnom što na kadrovskom polju. Jedini klub koji je devedesetih mogao da parira Bossu je iza sebe ostavio veliki broj onih koji su leta provodili u najboljoj letnjoj bašti u gradu uz muzički miks pokojnog Žike ali i Duleta koji već godinama sreću traži kao vozač taksija.

Otvaranje novog Saxa je zakazano za petak, a kako saznajemo od zakupaca, u Saxu će tokom idućeg meseca pored velikog broja DJ-eva, nastupati i Perpetuum mobile i Tanja Jovićević.

Ono što  omladinu frustrira  je činjenica da je sve manji broj mesta za izlazak gde se ostaje i posle 12. Za one koji ne znaju gde će tokom radnih dana, vrata Lucky-ja ostaju već 20 godina širom otvorena.KOMENTARI

 1. Bivsi kaže:

  U Alkatraz 😀

 2. Anonimni kaže:

  e moj novinaru… MvM, Pink na Zorvci, Mirabell? Hacienda? i jos mnogo

 3. Jozef kaže:

  Moka

 4. Mc kaže:

  Alcatraz bi mogao da profitira odavno, zatvaranjem Lifke, ostao je samo Code, ali nema kapacitet. Milim da upravu Alcatraza treba malo usmeriti 🙂

  p.s. a cuo sam i da ce se Alcatraz prodati i tos pre 6 meseci …

 5. ja kaže:

  Realno, Alkatraz je rupa… Ništa, idemo u kafanu pit`. Pravac Osvajači i Majo 😀

 6. Morbid kaže:

  au djomla svak cast za fotografiju

  nek mu je vecna slava

 7. Anonimni kaže:

  zaboraviste i AS … eh

 8. conica kaže:

  Zaboraviste AS, klub umetnika, bese Trokadero ako se dobro secam u Sandoru … eh. TUGA BWE!

 9. Olenkica kaže:

  Spartak S,Si&Si, Yu fest, Bg pivnica, Kansas, Plus, Spin, Beer and co, Mistik, Old gold…

 10. Anonimni kaže:

  Bash kuca.

 11. mamagayo kaže:

  tuga chemer jad…. Ljudi moji preostaje nam samo mladost, omega i the code ( za one koji vole kvalitetnu muziku)… I naravno kafane i obliznje selendre…
  Nemojte se cuditi zasto su sve diskoteke propale, yu fest, bg pivnica, plus, beer & co, itd su zatvoreni zbog dotichnih penzionera u centru grada… Nekada je Subotica bila ziv grad… Prestala je da zivi negde sa odlaskom 89te generacije iz srednjih skola… tacnije 2008. Posle te godine je sve otislo u propast..  Tuzna je ova Subotica….

 12. robert kaže:

  u BLUES TIME,razume se…Dinka Simunovica 26….

 13. gost kaže:

  Srz problema je sto je droga jeftinija od pica pa se klinci uvek urade kako bih se bolje proveli a onda nemaju love za vise od jednog pica koje celu noc cuckaju …..
  Sto se tice mesta koja rade posle 24 ja bi ih licno i smanjio. NIKOME NEBIH DOZVOLIO DA RADI NAKON 24H nismo tako jako turisticko mesto pa da nam treba provod do jutra. Ako izadju u 17h do 24 je vise nego dovoljno da se provedu. Ali je veci problem sto novije generacije neznaju da se zabavljaju, pricaju, razgovaraju i zezaju se nego je sve vise nasilja i jedini cilj je da se napiju ili urade sto bolje i muski i zenski.

 14. Tommi kaže:

  Idite u Bali covece!!!
  !

 15. vesna kaže:

  Olenkica:

  Spartak S,Si&Si, Yu fest, Bg pivnica, Kansas, Plus, Spin, Beer and co, Mistik, Old gold…

  „Vožd“ u Novom Žedniku je subotom uveče prodavao po 1200 ulaznica, a sva velika imena su gostovala u toj diskoteci od Riblje Čorbe, Ekatarine velike, Merlina, Josipe Lisac, Generacije 5,…

 16. Double P kaže:

  Igrajte Dungeons & Dragons ! 🙂

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 6 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: