Gde zakopati crknute životinje

Ostaci crknutih životinja su nestali proteklih dana sa mesta na kojem se one odlažu, potvrdio je za Pannon TV Šimon Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice zadužen za poljoprivredu. On je dodao da godinama nije rešeno pitanje regulisanja ostataka umrlih životinja. Zakon propisuje da se one spale, ali za to ne postoje potrebni uslovi. Grad Subotica je to do sada rešavao deponijom, a nadležni smatraju da se ovaj problem za sada trajnije može rešiti jedino na taj način da veterinar pregleda umrle životinje i ako ne nađe na znake zaraznih bolesti, da ih svako pokopa na svom imanju.

crkotine strvine otpad

RTV PannonKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Pa u kfileriju koju su neki dragi bigatuni zatvorili . !

 2. Opstinski sinter kaže:

  Umrle zivotinje = uginule zivotinje.
  Kako pokopati uginulu zivotinju najlakse je saznati preko srednjevekovnih zapisa. U srednjem veku su zakopavali uginule zivotinje koristeci sa velikim uspehom, za to doba savremenu tehnologiju krampa i lopate. U to vreme su leseve uginule stoke jednostavno zakopali u zemlju i nisu se ni malo brinuli o zagadjenju podzemnih voda koje su koristili za pice. Mozda im je, a ko ce ga znati, i takva zagadjena voda posebno prijala.

 3. bac Vranje kaže:

  Ali u to vreme nisi imao ARKU da brine da li je zivotinja sahranjena po svim obicajima, da li si joj dao 40-to dnevni pomen, godisnji , da li ima odgovarajuci kovceg u tonu sa bojom koju je volela doticna i sl.

OSTAVITE KOMENTAR