Gerontološki centar Subotica izgradiće stambene objekte za potrebe socijalnog stanovanja

Gerontološki centar Subotica gradiće porodične kuće u nizu za potrebe socijalnog stanovanja. Tim povodom na javnom uvidu je urbanistički projekat, koji je uradio Kubarch. Za idejno rešenje bio je zadužen Studio Arka.

Na k.p. br. 19397 K.O. Stari grad planirana je izgradnja objekata, a obuhvaćen je i deo ulica 27. marta i Sarajevske, sa kojih se ostvaruju saobraćajni pristup postojećem kompleksu i priključci na komunalnu infrastrukturu.

Projektno tehnička dokumentacija obuhvata radove čije je izvođenje planirano u dve faze, i to na sledeći način:

– I faza – objekti jednoporodičnih kuća u nizu sa pripadajućim pristupnim površinama i planiranjem slobodnih površina oko objekata;

– II faza – parking mesta za potrebe postojećeg glavnog objekta na parceli i internih saobraćajnica za pristup parking prostoru.

Planiranih 12 stambenih jedinica će biti izgrađene u I fazi u vidu četiri, niza koji će biti postavljeni severozapadno od postojećih objekata.

U svakom objektu je predviđen smeštaj od dva do četiri korisnika. Objekti su predviđeni u četiri neprekinuta niza, svaki sa po tri stambene jedinice.

Objekti namenjeni za smeštaj dva korisnika sadrže kombinovanu sobu koja može služiti i kao dnevni boravak i kao prostorija za spavanje, kuhinju, kupatilo i predsoblje. Objekti namenjeni za smeštaj tri korisnika pored navedenog sadržaja imaju i jednu spavaću sobu, dok su u kućama namenjenim za četiri korisnika predviđene dve spavaće sobe. Stambene jedinice su prizemne i svaka ima izlaz na popločani plato ispred objekata. Svi prilazi objektima su predviđeni tako da omogućavaju nesmetan pristup objektima.

Planirani parking prostor, čije je izvođenje predviđeno u II fazi radova je pozicioniran severozapadno od stambenih jedinica koje su planirane u I fazi radova. Planirano je 76 parking mesta.

Pristupne saobraćajnice predviđene su sa obe strane u odnosu na stambene jedinice.

Javni uvid traje do 28. decembra, a može se obaviti na sajtu Grada Subotica.

izvor: eKapijaKOMENTARI

 1. TT kaže:

  Stanove ce dobiti socijalni slucajevi koji nece da placaju vodu struju i ostale komunalije ali ce da voze automobile, da li ste vi normalni.

 2. Sofi kaže:

  @TT
  Tačno sam znao da će neko postviti i ovakvo pitanje. Nije izgleda uopšte bitno što će ovi stanovi biti izgrađeni nego šta će im parking. Da li ste pomislili da će taj parking koristit hitna pomoć, druge javne službe, oni koji će možda ovim nesretnicima doći u posetu i sl. Da nije predviđen opet bi se našao neko da pita a što nema parkinga i tako u krug.

 3. TT kaže:

  TT
  Sofi uopste ne osporavam izgradnju takvi kuca, na zalost potrebne su ali 76 parking mesta.Pa da im svaki dan po pet vozila iz javnih sluzbi dolazi ne bi napunili parking.Da su napravili 16 parking mesta za ostali novac su mogli napraviti jos jednu stambenu jedinicu.

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 1 =