Gerontološki centar u Subotici primer dobrog rada u vanrednim uslovima

Gerontološki centar u Subotici je, odmah nakon pojave koronavirusa u našoj zemlji, hermetički zatvorio svoja vrata. To, kako objašnjava direktor te ustanove Nenad Ivanišević, znači da niko od korisnika nije mogao da napusti dom, a i posete su od tada zabranjene. Ivanišević je pohvalio odnos prema novonastaloj situaciji i samih korisnika, ali i zaposlenih, dodajući da on lično nije pristalica ublažavanja mera, pa u skladu sa tim, penzionerima i dalje nije dozvoljeno da napuštaju ovu ustanovu.

“Mislim da ovaj posao, koji smo ovako stoički, skoro 40 dana radili ne treba da pokvarimo za nekih pola sata dnevno u šetnji, tako da ukoliko ne bude naredba nego preporuka, ja ću insistirati da se nastavi sa ovim vidom zaštite naših korisnika”, rekao je dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra u Subotici.

Pokrajinska vlada je osnivač 28 ustanova socijalne zaštite, a pored toga na teritoriji Vojvodine ima i 56 privatnih domova za smeštaj starih lica. To je, kako je istakao pokrajinski sekretar Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku demografiju i ravnopravnost polova, preko 11 hiljada korisnika i zaposlenih, od kojih je zaključno sa jučerašnjim danom zaraženo samo dvoje, jedna baka iz Doma za stara lica u Molu, čiji poslednji test je već negativan i jedna radnica Doma za smešatj duševno obolelih lica u Staroj Moravici, koja je u kućnoj izolaciji.

 

RTV

 KOMENTARI

 1. Diktator kaže:

  Ivanisevic je jedan obican diktator. Sad je dobio priliku da se izivljava nad onim jadnim ljudima. Jeste, sacuvao ih je od ovog virusa ali im je naneo ogromnu stetu i psihicku i fizicku, zakljucavsi ih u zgradu 40 dana i nema nameru da ih pusti. On im ne dozvoljava da izadju u svoje dvoriste. Poznajem nekoliko korisnika doma koji su prinudjeni da setaju po hodnicima kako bi odrzali koliko toliko kondiciju misica. Psihicki su na ivici i misle da nece ni doziveti popustanje mera.
  Da se razumemo, slazem se da su posete zabranjene, da ne smeju da napustaju svoj centar ali treba makar malo humanosti i pustiti ih da izadju na vazduh u svoje dvoriste koje je svakako zakljucano. Virus se prenosi kapljicno a ne tako sto kada vidi penzionera napolju trazi sve nacine da skoci bas na njega i pokosi ga. Lako je hvaliti se da virus nije usao kad si ih hermeticki zatvorio bez imalo ljudskosti. Budi malo heroj i sacuvaj ih tako da se i oni osecaju kao ljudi!

 2. Anonimni kaže:

  Lako je zvati novinare da te hvale kad nemas ni malo obzira prema ljudima. To samo dokazuje da mu je primarni cilj da se istakne kao neki dobar menadzer a ne istinska briga o tim ljudima. Svi znmo kako nasim roditeljima tesko pada ovaj karantin, oni tamo jesu zaista u karantinu, u pravom smislu te reci!

 3. Oki kaže:

  Ajde više ne serite tu sa vašom velikim brigom o zatvorenim penzionerima. Vi ste uvek obavešteni iz pouzdanih izvora, vi uvek imate neke super tajne informacije. U stilu rekao mi drug, da mu rekao kum, koji pozna agenta iz Mosada, a koji je čuo kad je bio u Kazablanci, iz razgovora (tajnog) između KGB i

 4. Oki kaže:

  I CIA a kojima je rekao Bond, džems Bond, kome je rekao Duško Popov, e tako.
  Greškom je iz dva dela, ali poenra je jasna.

 5. Zig zigi kaže:

  Ziveo Kim Jong Ivanisevic, dozivotni vladar gerontoloskog centra!

 6. Oki kaže:

  Kim Jong Ivanišević Preletačević, kad ovog av-av-a jednom zamene opet će ovaj doživotni da preleti

 7. Oki kaže:

  I ne samo on, pa 99% onih podrepnih su preletačevići, ima njih još oohhhoooo, eh kad bi njih goveda mogli izvoziti, bili bi kao Arabija sa naftom

 8. Keti kaže:

  A o tome da su stanari bukvalno gladni jer je hrana nekvalitetna a i količinski je malo.Ne dozvoljava se unos namirnica pa im stanari gladuju u 21 veku.Pa sad da vidim da li će te objaviti…

 9. matori kaže:

  Dok je Gerontološki centar uspešno čuvan od infekcija “Kim Jong Ivanišević” ima pravo da vlada!

 10. Mercedes kaže:

  Tako mora , odgovornost pre svega . I do sada je svake godine u vreme gripe bila zabranjena poseta štićenicima doma .

 11. CV kaže:

  Pa sto vi zabrinuti ne dovedete svoje roditelje svojoj kuci i tamo ih negujete,vec ih saljete u dom da ih maltretiraju, jos za to i placate

 12. NEŠKO kaže:

  Ja stanujem blizu Doma, pa često odem na kaficu. Plaćaju, bogami i to dosta, a džeparac im kasni i po tri meseca…

 13. Milovan kaže:

  Uspešni manipulator, uvaženi kadar i uzdanica demokratske stranke. Preletač kojem je duhovna hrana narcisoidnost sa primesama bahatosti. Sada je tu gde je uvek pripadao.

OSTAVITE KOMENTAR