Gerontološki kao hotel

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Milivoje Vrebalov ocenio je da se Gerontološki centar u Subotici svrstava u centar najbolje socijalne zaštite u Srbiji, a da je kvalitet usluga na nivou Evropske unije.

 

gerontoloski centar_suboticaOvo što sam sada ovde video, imao sam prilike da vidim još i u Evropskoj Uniji. Najbolji ste zato što ste jedina Institucija koja je uspela da aplicira ka fondovima Evropske Unije, prvi ste u mnogim stvarima“, rekao je Vrebalov nakon posete gerontološkom centru.

 

On je još dodao da su cene vrlo prihvatljive u odnosu na dijapazon usluga koje pruža Gerontološki centar Subotica, istovremeno pohvalivši cenu obroka, odnosno kvalitet smeštaja, za koji je ocenio da je poput hotelskog.

 

Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, zahvalio se Vrebalovu na ukazanom interesovanju o funkcionisanju ove institucije.

 

"Preko skupštine Vojvodine možemo da vidimo koja su to iskustva iz drugih regija i drugih zemalja koja možemo i mi primeniti u našoj instituciji. Možemo i da vidimo koji su to projekti, posebno međunarodni, evropski, koji bi posredovanjem naše skupštine mogli da se realizuju“, rekao je Ivanišević.

 

On je najavio da će ova ustanova aplicirati na novi ekološki projekat – grejanje na biomasu, kako bi se smanjili troškovi grejanja.

 

Ivanišević je dodao da Vlada AP Vojvodine, kroz projekte na koje Gerontološki centar Subotica redovno aplicira, omogućava dalji razvoj ove institucije.

 

TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR