Gigant koji nestaje

Mnogi stanovnici koji žive u blizini ili pak svakodnevno prolaze pored kompleksa "Zorka", sa interesovanjem posmatraju radove koji se u njoj vrše i zbog kojih se iz dana u dan ovaj komleks menja, ili bolje rečeno nestaje. Mnogi bivši radnici, koji su svoj radni vek proveli u njoj želeli bi da uđu i vide kako sad to izgleda, pomalo sentimentalo sa tugom gledaju kako im ispred očiju nestaje nešto u šta su uložili svoj radni vek. Razumem ih…
Kada bi obišli kompleks nekadašnjeg giganta, nebi imali šta da vidite sem velike količine materijala, tj. ostataka porušenih hala i ideje da se u ovom okruženju može izrežirati jedan dobar kriminalistički film. Kada uslikate veći broj fotografija shvatite da one ustavari liče jedna na drugu, i da umesto deset u jednu vest možete da stavite svega par slika. Ovog puta ću iz gore navedenih razloga postaviti više slika.

Zorka iz vazduha.
Slika

Iz vazduha, deo srušenih hala
Slika

Isti prizor ali sa zemlje
Slika

Gipsna polja. Prizor koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Slika

Radovi na rušenju
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Deo pruge, koja će biti izvađena. Ostaviće se samo pruga Subotica-Sombor
Slika

Stanje u samom pogonu za proizvodnju.
SlikaKOMENTARI

 1. wanted kaže:

  Slike su odlicne. Izgledaju kao iz Černobilja :)

 2. Markes kaže:

  Bravo za slike iz vazduha. Onaj otpad je užasan i zabrinjavajući jer se nalazi na samo 1000m vazdušnom linijom od Vodozahvata 1, izvora pijaće vode za grad.

 3. coyote kaže:

  :yes: Samo neka ruse. Zelim im da to sto pre sruse, ociste, izgrade i zarade mnogo para.

 4. tuki kaže:

  ovo stvarno nestaje iz sata u sat, iznenadim se nekada kada prodjem i vidim da nesto sto sam video juce i sto je tu bilo 50g kao da nikad nije postojalo. ove slike iz vazduha bi danas bile sasvim drugacije. nije mi samo jasno zasto se ne ruse stari objekti od cigala ? da li imaju neki plan u buducnosti sa njima ili im je dinamika takva ?

 5. djomla kaže:

  Koliko sam upoznat, stariji objekti od cigle su takođe u planu da se ruše, ali tek nakon rušenja betonskih hala. Nemaju ništa u planu sa tim objektima, jedino ako se nešto u međuvremenu nije izmenilo a da nisam sa tim upoznat.

 6. SpilBerg kaže:

  za snimanje filma odlicno… samo maj***** iz opstine ne znaju da naplate

OSTAVITE KOMENTAR