Godina “aktivnog turizma”.

Subotica i Novi Sad privuku 40 odsto turista koji dolaze u Vojvodinu – rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić danas u Novom Sadu na otvaranju 49. Sajma turizma.

terasa palic

Tom prilikom je najavio da će Ministarstvo, zajedno s Pokrajinskim sekretarijatom za turizam i s lokalnim samoupravama, učiniti sve da naši potencijali budu iskorišćeni.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković je najavio da sledi godina “aktivnog turizma”.

“Zato smo mi u naš Nacrt strategije razvoja turizma Vojvodine rešili da dodamo i primarne oblike aktivnog turizma, kao što su cikloturizam, nautički, verski, lovni, gastronomski i vinski”, kazao je Đoković.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković rekao je da je taj sajam tokom proteklog leta organizovao ocenjivanje kvaliteta turistiko-ugostiteljskih usluga i objekata, a nagrade će najboljima će biti uručene tokom Sajma Turizma.

Ovogodišnji, 49. Sajam turizma u Novom Sadu počeo je danas i traje do 1. oktobra, a okupio je izlagače iz zemlje i regiona.

 

BetaKOMENTARI

  1. adkersu kaže:

    Prilog za aktivni turizam:
    Dao se baćo u agroturizam. Postavio svoj sajt sa kompletnom ponudom na svom salašu – pravi autentično očuvani ambijent, domaća jela i pića bez GMO, sve čisto i uredno, sve u svemu milina za pravi odmor u ruralnom ambijentu. Javi se jedan tipičan predstavnik mlade generacije iz velegrada zainteresovan da provede produženi vikend na salašu. Baćo mu predoči kompletnu ponudu – svoj turistički proizvod kako bi se to nazvalo u današnje vreme, momak zadovoljan, sviđa mu se ali pita baću ima li rekreativnih sadržaja. ” Ima – trčanje za kombajnom”. “OK, a nešto sa više adrenalina?” Na to će baćo: “Pa ima, trčanje ispred kombajna”.

OSTAVITE KOMENTAR

5 + = 10