Godinu dana je prošlo od svirepog ubistva u Subotici

Prošlo je godinu dana od kada je na svirep način ubijena maloletna, Milica Barašin u Subotici. Pored pruge u naselju Zorka, pronađeno je 7. oktobra 2010. godine beživotno i skoro obezglavljeno telo nesrećne devojke, na samo 100 metara  od njene porodične kuće na adresi Petra Popovića Age broj 10. U proteklih godinu dana policija je privela i ispitala preko 100 lica, čak prema našim saznanjima jedno lice je palo na poligraf testu, ali nije bilo dovoljno dokaza protiv njega. Sve u svemu i dalje se traga za subotičkim ubicom.

 

Majka, Svetlana Simendić dva puta mesečno odlazi u policiju u potrazi za odgovorom ko je ubio njenu mezimicu. Na mestu gde je monstruozno ubijena Milica Barašin njena porodica, prijatelji radi sećanja ostavljaju cveće i pale sveće. Stanovnici ulice Petra Popovića Age i okoline su razočarani što ubica još uvek nije pronađen.

 

Problem je što nema motiva za tako svirep zločin.

 

– Ne mogu da verujem da je ubica još uvek na slobodi. Mi idemo u policiju i interesujemo se, ali nam kažu uvek da je isktraga u toku. Problem je jer nema motiva za njeno ubistvo. Nismo izgubili nadu da će ubica biti pronađen, ali sve manje verujemo ljudima – priča kroz suze baka Stojanka.

 

U Miličinoj sobi sve je ostalo isto, kao i da nije odlazila. Majka, Svetlana nije ugasila profil na facebook-u, jer joj i dalje stižu poruke saučešća, podrške i nade da će se ubica pronaći. Bila je učenica drugog razreda Srednje hemijsko-tehnološke škole. Policija je privela i ispitala preko 100 ljudi i istraga je još u toku.

 

U Višem sudu u Subotici se ne vodi krivični postupak protiv lica koje bi eventualno izvršilo krivično delo ubistva Milice Barašin.

 

– Sud vodi postupak uvek protiv konkretnog lica, a mi za sada nemamo osumnjičenog. Otkrivanje učinilaca ili učinioca krivičnog dela, koje se goni po službenoj dužnosti nije u nadležnosti suda, već organa unutrašnjih poslova. Na zahtev tužilaštva sud je odredio izvođenje svih potrebnih veštačenja i tu se nadležnost suda do otkrivanja osumnjičenog, odnosno eventualnog učinioca završava – rekla je sekretarka Višeg suda u Subotici, Jelena Bogovac Zelić.

 

Šta je nagnalo nekoga da na tako svirep način ugasi mladi život, pitanje je na koje ni posle godinu dana niko nema odgovor.KOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    Mislim da bi gradjani Subotice trebali organizovati mirnu masovnu protestnu setnju od mesta ubistva do policije. Da se da na pritisku. To je u interesu gradjan, jer je u Sub.novinama objavljeno da ima jos nekih 3-4 neresena ubistva.

OSTAVITE KOMENTAR

55 + = 63

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: