Godišnjica osnivanja SPS-a

Krajem prošle nedelje Socijalistička partija Srbije u Subotici proslavila je svoju godišnjicu. Pre 21 godinu, 17. jula, osnovana je u Beogradu Socijalistička Partija Srbije.

 

– SPS je evo punu 21 godinu na političkoj sceni  Srbije kao jedna od najvažnijih političkih opcija. Imali smo razne periode za ovih 21 godinu ,počev od toga da smo odmah po osnivanju bili na vlasti kao ubedljivo najjača partija , da bi posle deset veoma teških godina za našu Zemlju i partiju sišli sa vlasti, suočili se  sa našim greškama, reformisali i krenuli uzlaznom linijom i od 2008.  godine ponovo postali jedna od vladajućih partija. Ovakvo iskustvo imamo jedino mi i ono govori da je ideja levice trajna vrednost u svakom društvu i da partija leve orijentacije, socijaldemokratskog opredeljenja ima budućnost – rekao je na proslavi dr Rodoljub Đurić.

 

U našem gradu SPS postoji u političkom životu od osnivanja. Sve vreme su uglavnom bili opoziciona partija, posle 2000.  godine nisu bili parlamentarna stranka a poslednje tri godine  imaju odbornika u lokalnom parlamentu.

 

Sada smo u uzlaznoj liniji i ambicje su nam veće – istakao je Đurić.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

6 + = 10

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: