Golubice lete u Evropu

Ženski fudbalski klub Spartak Subotica nije dobio domaćinstvo jednog od šest mini kvalifikacionog turnira UEFA Lige šampiona, pošto se izbor domaćinstva određivao žrebom.

 

Ovogodišnji domaćini mini kvalifikacionih turnira će biti sledeći klubovi, a jedna adresa će biti i  destinacije na koju će ŽFK Spartak putovati:
– Kipar ( Apollon Ladies FC),
– Rumunija ( Olimia Cluj),
– BIH ( WFC SFK 2000 Sarajavo),
– Slovenija ( WFC Pomurje ),
– Portugalija ( Athletico Ouriense ) ili
– Severna Irska ( Crusaders Strikers WFC ).
Kvalifikacioni turniri se odigravaju u vremenu od 08. do 13. avgusta.

 

Uz lošu vest da klub nije dobio domaćinstvo, iz Kuće fudbala u Nionu je stigla i jedna lepa vest.  ŽFK Spartak iz Subotice je po osnovu koeficijenta rejting bodova UEFA premešten u drugi šešir.  S obzirom da su “golubice” pre samo dve godine debitovale iz četvrtog šešira sa 0 (nula) rejting bodova, i sadašnjih odličnih 8960 rejting bodova, govori da je ŽFK Spartak Subotica napravio ozbiljan iskorak u Evropu i da je na pragu da još jednom pomeri granice rekorda ženskog fudbala u Srbiji.

 

Spartaku će bolja startna pozicija doneti izvesne privilegije i mogućnost taktiziranja. Naime, svoju prvu utakmicu na turniru Spartak bi igrao sa ekipom iz četvrtog šešira (ekipom sa najmanjim rejtingom), dok bi drugu utakmicu igrao sa ekipom iz trećeg šešira, a tek bi se u trećoj utakmici sastao sa najjačim protivnikom iz prvog šešira.

 

U klubu ističu da su veoma zadovoljni zbog bolje startne pozicije jer daje veće  šanse za prolazak u naredni krug. Određivanje sastava 6 mini kvalifikacionih grupa obaviće se u Nionu 27. juna kada ćemo saznati gde će “golubice” putovati i ko će im biti protivnice.

 

Poželimo im sreću…

Marija Ilić u duelu sa šampionkama BugarskeKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: