Golubice se sutra vraćaju u Suboticu

Fudbalerke ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ Subotica sutra završavaju sa zimskim pripremama na Zlatiboru, gde su se spremale za nastavak sezone u kojoj brane titulu državnog prvaka, sa ambicimaja da na leto izbore plasman u UEFA Ligu šampiona.

U ekipi su vredno trenirala „Spartakova“ pojačanja Marija Radojičić i Nikoleta Nikolić, kao i dve tamnopute igračice, Blessing Diala i Enganamouit Gaelle, koje su u Spartaku još uvek na „probnom radu“.

 

Treninzi na Zlatiboru su se odvijali u “alpskim” uslovima, gde su fudbalerke pratile niske temperature i velike količine snega, pa ja najveći deo priprema protekao u dvorani, ali to se nije odražavalo na njihov entuzijazam. Šta više, ovakve esktremne vremenske prilike treba da ih “očeliče” pred nastavak sezone u najjačem domaćem takmičenju u ženskom fudbalu. Odbrana titule neće biti nimalo laka, pošto su i ove sezone “trn u oku” svim suparnicama. Liderska pozicija sa 3 boda prednosti od prvog pratioca, i pored fantastične rekordne gol razlike 115:2, nije zagarantovana, pa se u nastavku prvenstva očekuju teške i neizvesne utakmice. Naravno, fudbalerke „Spartaka“ ne strepe od predstojećih utakmica nego ih željno isčekuju.

 

Ovakve pripeme su neophodne, smatra šef stručnog štaba „plavih golubica“, Boris Arsić, kako bi ekipa mogla da udovolji visoko postavljenim ciljevima: odbrani šampionske titule, osvajanju nacionalnog kupa i kvalifikaciji među 32 najbolje evropske ekipe.

 

Povratkom sa Zlatibora „golubice“ očekuje odigravanje čak 7 međunarodnih prijateljskih utakmica, sa najkvalitetnijim ekipama iz okruženja, posle kojih će stručni štab doneti realnu procenu o „Spartakovim“ šansama za plasman u najelitnije takmičenje, Ligu šampiona. Prvo prijateljsko odmeravanje snaga zakazano je za 12. februar sa ekipom ŽNK Osijek iz Osijeka koja se prošle godine izborila za plasman među 32 najbolja evropska kluba, ali je na samom startu nesrećno izgubila od švedskog Geteborga.

 

Mesto odigravanja prijateljske utakmice za sada je neizvesno. Subotica je trebala biti domaćin, ali kako grad nema teren sa veštačkom travom u toku su pregovori da domaćinstvo prve utakmice preuzme Osijek.

 

Pripreme na Zlatiboru okončavaju se sutra, 07. februara, nakon čega se „Spartakova“ ekspedicija vraća u Suboticu. Zbog vremenskih uslova i stanja saobraćajnica njihov dolazak u Suboticu se očekuje tek negde oko ponoći.

 KOMENTARI

  1. led kaže:

    napred do lige sampiona.

OSTAVITE KOMENTAR