Golubice žele u top 16

Pripreme za prvu utakmicu UEFA Lige šampiona, koju će ŽFK Spartak odigrati na domaćem terenu u sredu 9. oktobra, privode se kraju. Na pitanje; da li je sve spremno za utakmicu sa Rusijankom, sportski direktor ŽFK Spartak, Bojan Arsić, kaže:

 

027_izjave2"Pokušavamo da prevaziđemo određene infrastrukturne probleme na Gradskom stadionu. Radovi su još uvek u toku, ali su pri kraju. U saradnji sa Gradom pokušavamo da saniramo što više manjkavosti, kako bismo zadovoljili visoke UEFA standarde za ovaj stepen takmičenja. I ove godine, kao i prethodnih godina, klub je u Gradski stadion, zahvaljujući svojim prijateljima, uložio mnogo novca i mnogo dobrovoljnog rada."

 

Kada se očekuje dolazak ekipe Rusijanke?

 

"U utorak 08. oktobra očekujemo dolazak u Suboticu svih učesnika ove sportske manifestacije. Sudijska trojka nam stiže iz Rumunije, na čelu sa Babadac Ionescu, koja će deliti pravdu na meču sa Rossiyankom. Takođe dolaze i predstavnici UEFA, Malek Iwona iz Poljske kao observer i Kris Bellon iz Belgije kao delegat utakmice. Ekipa FC Rossiyanke, takođe, dolazi dan uoči utakmice, dakle u utorak, kada će u popodnevnim časovima održati trening na Gradskom stadionu."

 

Bilo je reči o direktnom TV prenosu? Zar to neće negativno uticati na posetu stadionu?

 

"Uspeli smo da obezbedimo direktan TV prenos. Učinili smo sve da slika iz našeg grada ode u mnoge domove širom Srbije i da ljubitelji ženskog fudbala koji nisu iz Subotice takođe mogu da uživaju u dobroj utakmici. Nadamo se i velikoj podršci publike na stadionu. Naše igračice su svojim rezultatima to apsolutno zaslužile."

 

Kakvo je raspoloženje među igračicama i u stručnom štabu?

 

"Igračice i stručni štab ŽFK Spartak su u karantinu van Subotice gde se pripremaju za utakmicu u sredu. Analize protivnika se privode kraju i stručni štab danonoćno radi na pripremanju taktičkih zahteva kako bi se napale određene slabosti protivnika. Atmosfera je veoma profesionalna, radna i uslovi u kojima se devojke Spartaka pripremaju su odlični."

 

Ambicije kluba?

 

"Ogroman uspeh ŽFK Spartak je već postigao plasmanom u Ligu šampiona, a to nam je bio i klubski cilj. Međutim, ambicije kluba su oduvek bile veće. Pokušaćemo da se plasiramo među 16 najboljih klubova Evrope."KOMENTARI

  1. Mister No kaže:

    Mislim da Ruskinje nemaju šanse ali neka pobede bolje.

OSTAVITE KOMENTAR