Gorčin Stojanović, Andraš Urban, Laslo Vegel…

Na predstojećem 64. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji će biti održan u Subotici od 7. do 13. aprila, takmičiće se šest predstava prema izboru selektora Dušana Petrovića, saopšteno je danas novinarima u Novom Sadu.

 

Posle pregledane ukupno 31 predstave u proteklih godinu dana, reditelj Petrović je za festival odabrao dramu "Gospođa Olga" M. Bojića u režiji Gorčina Stojanovića i izvođenju Narodnog pozorišta u Somboru.

gospodja-olga

Molijerovog "Don Žuana", mladog reditelja Igora Vuka Torbice, izvešće zrenjaninsko Narodno pozorište "Toša Jovanović", a s predstavom "Neoplanta" Lasla Vegela u režiji Andraša Urbana nastupiće Novosadsko pozorište/Ujvideki sinhaz.

 

U festivalskoj selekciji su i koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i Novosadskog pozorišta "Neka se jave najbolji" Ane Terek u režiji Zoltana Puškaša, "Kralj Ibi" Alfreda Žarija i reditelja Andraša Demetera u izvođenju Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici.

 

Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici nastupiće s predstavom "Brak Beti i Bua" Kristofera Duranga u režiji Olivere Đorđević.

Selektor Petrović odabrao je za 64. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine i šest predstava za decu.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR