“Gospođa Olga” otvorila Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

 

Iako je program Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine počeo prvom predstavom danas u 11h, zvanično svečano otvaranje je nasupilo nešto kasnije, otvaranjem takmičarskog programa u 19.30 na Sceni Jadran subotičkog Narodnog pozorišta.

 

Festival profesijalnih pozorista Vojvodine (4) 

 

Program je otvorio potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić koji je istakao da su na dosadašnjim festivalima, mnogobrojni glumci, scenografi, kostimografi i drugi, svi pojedinačno, ostavili svoju energiju i svoje emocije.

 

U ime grada Subotice, Valerija Pribila Agošton, savetnica gradonačelnika za oblast kulture, poželela je svim učesnicima Festivala puno uspeha i prijatan boravak u našem gradu, a publici koja prati program 64. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine nezaboravne trenutke koje će, kako je rekla, poneti sa predstava koje budu gledali.

 

Ovo je 64. put po redu da se održava ovaj festival, a posle 11 godina, konačno je Subotica ponovo dobila priliku da bude njegov domaćin. Ceo program možete pogledati na stranici: program

 

Festival profesijalnih pozorista Vojvodine (3)

Festival profesijalnih pozorista Vojvodine (1)

Festival profesijalnih pozorista Vojvodine (2)

 

Ono što je svakako obeležilo svečano otvaranje festivala jeste predstava "Gospođa Olga" Milutina Bojovića u režiji Gorčina Stojanovića i izvođenju Narodnog pozorišta u Somboru.

 

"Gospođa Olga jeste građanski komad u sredini koja, stalno i iznova, obnavlja i uništava  duh građanskog života. Licemerje kao njegov osnov, igre moći, dominacije i submisivnosti kao ključni način i tok tog življenja u senci ljubavi, trajsnih strasti i javnog ćodoređa" – reditelj Gorčin Stojanović

 

Ovaj, slobodno moćemo reći, pozorišni spekakl je naišao na izuzetno pozitivnu reakciju subotičke publike.

 

Festival profesijalnih pozorista Vojvodine (5)

Scena Jadran - Gospodja Olga (1)

Scena Jadran - Gospodja Olga (40)

Scena Jadran - Gospodja Olga (32)

 

Pogledajte i galeriju fotografija cele predstave koje smo ovom prilikom pripremili:

Predstava – Gospođa OlgaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR