Gotovo 22 miliona dinara za suzbijanje ambrozije u Vojvodini

Suzbijanje ambrozije na teritoriji Vojvodine platiće se gotovo 22 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta.

Na izlazu iz Subotice; ambrozija i poneka šina

Ugovor je dodeljen grupi ponuđača koju čine novosadska “Ciklonizacija” i Društvo za sanitarnu i ekološku zaštitu “Sani Eco Vita”.

Ove firme će imati zadatak da pokrivaju teren od 4,4 miliona kvadratnih metara, a sve u cilju suzbijanja i uništavanja ambrozije, na osnovu uredbe republičke Vlade.

“Ciklonizacija” i “Sani Eco Vita” će posao obavljati na teritoriji Aptina, Sombora, Subotice, Bačke Topole, Kanjiže, Sente, Novog Kneževca, Čoke i drugih lokalnih samouprava po nalogu naručioca, kao i na parcelama koje su u javnoj površini Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Kako se može videti u dokumetnacije, ukoliko je površina na kojoj se suzbija ambrozija veličine 0,5 i više hektara, onda su firme dužne da prisustvo korovske boljke prate u kontinuitetu iz vazduha, kako bi snimili teren specijalizovanom opremom za precizno mapiranje površine pod ambrozijom. Nakon što obavi posao, firme moraju da dostave detaljan izveštaj o tome šta je urađeno.

Rok za izvršenje usluga je najkasnije do 30. septembra.

 

Autor: 021.rsKOMENTARI

 1. suboticanka kaže:

  Rok do 30 septembra? do tada će se lepo namučiti ovi što imaju alergiju.. svaka čast 🙂

 2. +!% kaže:

  krajnje je ..vreme da tzv. nove vlasnike sankcionisete, ukoliko se ne pridrzavaju ovim odredbama ! tu mislim na velike ex. firme kao ZORKA , itd. vi godinama samo sirotinju sankcionisete, a kada obidjete SU. ni jedna ex. firma nije odrzavana kako treba, mada imate tacno se znaju novi vlasnici, ali ne vrsite svoj posao po slovu zakona, za koje primate placu iz naseg poreza..!

 3. Caru carevo kaže:

  Od toga će nekih 2 miliona otići na par novih trimera i malo goriva itd. a ostalo na “slepi kolosek”.

 4. kaja kaže:

  Vi odobravate sredstva, a deca nam se muče kao nikada pre od alergije. Tu nesto ne štima.

OSTAVITE KOMENTAR