Grad izdvaja novac za pomoć, dobrovoljci u Šapcu

Iz Subotice je krenulo nekoliko autobusa sa dobrovoljcima koji su se uputili u Šabac kako bi pomogli stanovništvu i utvrđuju nasipe na više lokacija.

crveni-krst-pk

 

Subotičani su i ovaj put pokazali svoju humanu stranu, tako da se po fakultetima i školama organizuju volonteri koji sakupljaju odeću i hranu koja će biti postala tamo gde je najpotrebnije.

 

U akciju su se uključili i članovi političkih partija SNS i SVM, tako da je jutros otišlo tri autobusa sa dobrovoljcima na čelu sa načelnikom Severo-bačkog okruga Dragim Vučkovićem. Pored njega na terenu su i članovi gradskog veća Milimir Vujadinović, Nebojša Daraboš i Šime Ostrogonac.

 

Gradonačelnik Subotice, Jene Maglai rekao je da grad ne organizuje polaske autobusa sa ljudstvom, ali će pomoć da pošalje od 3 miliona dinara koji će biti uplaćeni za pomoć opštini Ub i sva hrana, odeća i druge potrepštine za stanovništvo.

 

Crveni krst Subotice uputio je danas u 11 časova prvu pomoć u vidu 5.000 litara pijaće vode i 8.000 komada konzervirane hrane.

 

– Imali smo i veliki pritisak građana da organizujemo slanje dobrovoljaca u ugrožena područja, ali mi kao lokalna samouprava nemamo dovoljno kapaciteta da organizujemo tako nešto. Grupa Subotičana iz Sektora za vanredne situacije je već od juče u Obrenovcu, sinoć su i tri autobusa policajaca otišla u ugrožena područja, kao i autobus zaposlenih u „Železnicama Srbije“. Koliko znam i Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara su organizovali autobuse za dobrovoljce, tako da se u ovim trenucima veliki broj naših sugrađana bori sa poplavama – istakao je gradonačelnik Jene Maglai.

 

Iz Crvenog krsta Subotice poručuju da je najpotrebnija obuća, ćebad i prehrambeni artikli, i to u konzervama.KOMENTARI

  1. pravdoljub kaže:

    Na teritoriji opstine Subotica postoji pet dobrovoljnih vatrogasnih drustava sa oko 600 clanova. Neznam da li je neko od njih upucen? To su ljudi sa polozenim ispitima iz oblasti vatrogasno spasilackih poslova u koje spadaju izmedju ostalog i elementarne nepogode..sa nekadasnjom mojom jedinicom su nekada veoma tesnpo saradjivali clanovi DVD-a i mogu erci osim tehnike imaju i znanje..

OSTAVITE KOMENTAR