Gradi se banja u Pačiru

U Pačiru je pre dve godine otvorena banja, sa slanom vodom, sa odgovarajućim pratećim objektima, a jesenas je započeta izgradnja zatvorenog dela, na ukupnoj površini od 540 kvadratnih metara. Projekat se ostvaruje od mesnog samodoprinosa i od sredstava lokalne samouprave, a planira se da će već na jesen moći da primi sve one koji žele da se odmore i da se leče – piše Magyar szo.

jezero_pacir

– Bunar sa termalnom vodom i sama banja su ojačali turizam u selu, gde se već gradi 4 ili 5 različitih pansiona. To za ljude koji žive ovde znači i radna mesta – izjavio je Zoltan Sombathelji , predsednik pačirske mesne zajednice, napominjući da će u novom, zatvorenom delu kupališta, biti vodena površina od 200 kvadratnih metara sa klasičnim banjskim bazenima dubine od 90 centimetara. Pored toga kompleks će imati i saunu, svlačionice i restoran.

 

Magyar szoKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Ako je izgradnja pocela jos na jesen, zasto ovaj vest nije obljavljen jos tada? Zar nije malo cudno da se vest objavljuje 3-4 dana pred izbore??? Sram vas bilo….

 2. Lenin kaže:

  22. juna 2014.
  https://www.gradsubotica.co.rs/pacir-izgradio-termalni-bazen/
  …Investicija vredna 15 miliona dinara koja je ostvarena od mesnog samodoprinosa i opštinskih sredstava može poslužiti kao primer i drugima …
  15 miliona!15 miliona… A koliko je koštao naš predizborni štopericabazen Prozivka?

 3. ivan kaže:

  Neverovatno! Imam osecaj da ce ovo biti dobra investicija za vrlo male pare! Zelim pacircima uspeh.

 4. punisher kaže:

  ajmo sad svi u pacir a ne u Morahalom

 5. ivan kaže:

  punisher
  lajkovao sam ti post ali moram priznati da cu ostati veran i Morahalomu. Dvadeset godina idem tamo na kupanje barem mesecno jedanput i nekako mi skroz odgovara. Mada sto da ne i Pacir.

 6. Djendji kaže:

  Ići ću sigurno sa suprugom kažu da fantastično deluje na lečenje psorijaze a i za reumatizam.Igrom slučaja bila sam u Pačiru zimus i već tada je izgledalo super.

 7. Zulu kaže:

  Ovo je bara, a ne banja. Idite, pogledajte. Dosta je neukusnu spomenuti Mórahalom sa ovim nazovi banjom… Sve za izbore, razume se! 😛

 8. Pravdoljub .. kaže:

  Bravo za Pačirce. Ljudi su se složili i napravili sami nešto, privredu nemaju ali ako Bog da imaće turizam što nije bezazleno posebno ukoliko se pokažu kao domaćini i ukoliko se ta banja pokaže da ima pozitivne efekte po zdravlje posetilaca. Mnogi nemogu iz usta izbaciti Palić,žalosno ali Palić je mrtav. Tako da će mnogi imati drugu destinaciju ne tako daleku od Subotice. Opet da se vratim na Palić, mesto koje je turistički mrtvo i koje polako ali sigurno NAŽALOST postaje jedna velika septička rupa. Dokle god se oko Palića vrte „investicije“ tu ima i onih koji će te investicije preinačivati u neke druge tokove.

OSTAVITE KOMENTAR

43 + = 48

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: