Gradi se gerontološki klub u Đurđinu

U Mesnoj zajednici Đurđin potpisan je sporazim o izgradnji Gerontološkog kuba. Sporazum su potpisali direktor Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević i predsednik Saveta Mesne zajednice “Đurđin”, Nedeljko Horvat. Radovi na izgradnji kluba trajaće godinu dana, a celokupna investicija košta milion dinara. Nenad Ivanišević je istakao da je Đurđin, kako mesna zajednica participirao u izgradnji kluba koji bi trebalo da bude jedan regionalni centar zaštite, gde bi dolazili stanovnici Novog i Starog Žednika.

Slika

Inače, mesnoj zajednici Đurđin živi 1700 stanovnika od kojih su većina penzioneri. Sadržaja ni za mlade ni za stare nema, tako da bi klub bio pravo rešenje za druženje rekao je predsdnik SMZ Đurđin, Nedeljko Horvat.

Za program tuđe nege i pomoći, kao i negovateljstva obratilo se oko 50 meštana. Gerontološki klub u Đurđinu biće smešten u prostorijama Doma zdravlja, gde se nalazi ambulanta. Ove godine trebalo bi da se otvori gerontološki klub u mesnim zajednicama Prozivka i Mala Bosna. Ideja je da se klubovi otvore u svim prigradskim i seoskim naseljima.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 89 = 91

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: