Gradi se povezni put do Graničnog prelaza Bajmok

Danas su potpisana  dva ugovora. Jedan između gradonačelnika Subotice Jene Maglaia i direktora „Vojputa” Duška Dražića o rekonsktrukciji i sanaciji poveznog puta do graničnog prelaza, a drugi između gradonačelnika i direktora „Suprojekta” Nikole Vasiljevića o obavljanju nadzora nad radovima.

put 2

Radovi se izvode u okviru projekta „Rehabilitacija poveznog puta do graničnog prelaza Bačalmaš-Bajmok”, koji je finansiran iz sredstava EU putem programa prekogranične saradnje IPA Mađarska – Srbija, Pokrajinskog sekretarijata za finansiranje i grada Subotice.

 

Radovi u Njegoševoj ulici u Bajmoku, koja vodi ka graničnom prelazu počinju sutra i trajaće do kraja juna. Ulica je dugačka šest kilometara i u Mesnoj zajednici “Bajmok” objašnjavaju da će izgradnja ovog puta mnogo da znači i za same građane.

 

Izvođač radova Kompanija “Vojput” je gradila i povezni put ka Graničnom prelazu Bački Vinogradi – Ašothalom. Reč je o prekograničnom projektu ukupne vrednosti od 1,6 miliona evra, a vrednost donacije je 1,4 miliona evra.

 

Sa kompanijom “Vojput” ugovor je sklopljen na 90,7 miliona dinara, a sa nadzornim organom na 15.000 evra. Nosilac projekta je NIF Zrt-Mađarska, a partner je grad Subotica. Vrednost projekta sa strane Subotice iznosi 868.555,00 evra, a vrednost donacije za Suboticu 738.271,75 evra, dok je grad iz sopstvenih sredstava uložio 130.283,23 evra.

 

Projekat je počeo da se realizuje 1.marta 2013.godine i trajaće do 31.08.2014.godine. Gradonačelnik je rekao da je za gradnju graničnog prelaza Bajmok pripremljena lokacijska dozvola i projekti su pri kraju. Očekuje se da bi radovi na graničnom prelazu trebalo da počnu naredne godine.KOMENTARI

  1. pravdoljub kaže:

    Skidam kapu za ovakav potez gradonacelnika Maglaija. Dobro bi bilo kada bi se izvrsilo davno planirano asfaltiranje puta Gornji Tavankut -Bajmok..

  2. ja kaže:

    Svi putevi vode za Madjarsku.. lepo..

  3. Sanva kaže:

    sve pare sto grad sakupi, ubetonirajte jer su one najprofitabilnije i donose svima dobro. Nemam nista protiv puta ali mislim da ima pametnijih stvari gde se moze uloziti 870000eu

OSTAVITE KOMENTAR