Građani Subotice nemaju mogućnost da u medijima kažu kako im je kad imaju Kovid

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Subotica je sa žaljenjem primio vest iz subotičkih medija da je naš vrli gradonačelnik Stevan Bakić pozitivan na Kovid-19. Želimo mu brz oporavak i nadamo se da odsustvo njegovih dokazanih liderskih sposobnosti neće previše negativno uticati na razvoj našeg grada. Takođe se nadamo da zbog bolesti jedno kratko vreme neće moći da se bavi nacionalnom pripadnošću Marinike Tepić ili unutrašnjim političkim pitanjima jedne suverene države kao što je Crna Gora ili pak hvalospevima porodici Vučić.

Njegov pravi liderski i lokalpatriotski uticaj najviše su osetili Subotičani zaposleni u raznim javnim i privatnim preduzećima, kada su u obavezi da prisustvuju skupu SNS-a u Areni 27. novembra 2021. bili natrpani u 20 autobusa. Većina njih je nakon tog skupa imala priliku da iskusi sve blagodeti zdravstvenog sistema, čekajući svoj red za pregled i test po kiši i hladnoći. Bez posledica nisu prošli ni oni drugi pacijenti kojima se u preopterećenom sistemu odlažu operacije i tretmani od kojih im zavisi život.

Ono što je dobro u celoj situaciji je što će i gradonačelnik, zajedno sa svojim poslodavcima – građanima Subotice, da provede sate i sate ispred kovid-ambulante, čekajući na minusu red za pregled. I tu je kraj vica. Zato apelujemo na gradonačelnika da se umesto primoravanjem zaposlenih u javnim preduzećima da idu na naprednjačke skupove i prisilno skupljaju kapilarne glasove, bavi obezbeđivanjem kvalitetnog i za sve građane Subotice jednakog zdravstvenog tretmana.

 

U Subotici,28.02.2022.g                    Služba za informisanje SSP SuboticaKOMENTARI

 1. Nikola kaže:

  Za gradjane ih bas briga. Natrpali ih u autobuse kao sardine u vreme pandemije samo da bi ispunili svoje kvote. Najgore je da su zvali i iz Doma zdravlja zdravstvene radnike koji cekaju za resavanje svojih statusa(pripravnici, stazisti) da moraju da idu za Beograd. Sramora!

 2. Sever kaže:

  E ovo je ono kad Kurva priča o poštenju !!!

 3. smrad i kal kaže:

  „nemaju mogućnost da u medijima kažu kako im je kad imaju Kovid“

  eh, kako bi bilo super kada bi opoziciona stranka imala nekakvu džepnu spravu koja snima ton i sliku, pa da ode u ambulantu, pa tamo snimi reakcije građana, pa to sve okači preko nekakve kompjuterske mreže na neki server koji objavljuje svakakve videe, neki ujobute, tobujue, uotjube, tako nešto, pa da čovekoljubna stranka na taj način probije medijsku blokadu, eh…

  eh, kakva šteta što je 1992. pa internet ne postoji, nego svi gledaju tv i čitaju novine pa moramo da čekamo par decenija da tako nešto postane moguće a dotad ćemo da se oslanjamo na deklarativna stranačka saopštenja. eh, eh…

 4. Otpad kaže:

  Lazovi kao uvek

 5. Maja kaže:

  Stranka

 6. Great void kaže:

  Gluplji tekst u životu nisam pročitala

 7. YU kaže:

  COVID ZAMORČE
  MOŽDA TEKST NIJE SJAJAN ALI DAJE POVOD ZA IZJAVU O DAVANJU LEKA PACIJENTU U COVID AMBULANTI, LEK DOBIJEN BEZ DA SMO TRAŽILI ILI DA IMAMO NEKAKAV POSEBAN SIMPTOM ČAK NI TEMPERATURU, ALAI SMO POZITIVNI. BEZ ZAPISA NA RECEPTU ISPOD PULTA NA DOKTORICINU IZJAVU DALI SU NAM OVAJ LEK. NI SU TRAŽILI DA PRVO PROČITAMO UPUT ILIDA POTPIŠEMO DA SMO GA PRINILI. EMA isputuje novi lek za lečenje koronavirusa

  BRISEL – Evropska agencija za lekove (EMA) počela je ubrzanu procenu oralnog antivirusnog leka molnupiravira (Lagevrio) namenjenog za lečenje kovid-19 kod odraslih.

  Treteman je razvila američka farmaceutska kompanija „Merik Šarp i Dom”, a procena od strane EU Agencije je započela nakon objavljenih rezultata studija koje sugerišu da ovaj lek može smanjiti sposobnost SARS KoV 2 virusa da se umnožava u telu, čime se sprečava hospitalizacija ili smrt pacijenata sa kovidom-19.

  U EMA kažu da će proceniti usklađenost molnupiravira sa standardima EU za efikasnost, sigurnost i kvalitet.

  Dodaje se da se u ovom trenutku ne mogu predvideti rokovu za objavljivanje, ali da će oni svakako biti kraći u odnosu na uobičajne procedure, javlja Tanjug.

  U EU naglašavaju da je vakcinacija najbolji način za okončanje pandemije i povratak u normalan život, ali da usporedo s tim treba osigurati dostupnost najboljih lekova protiv kovida-19 za lečenje zaraženih.

  Tim povodom, Evropska komisija je danas objavila da je u svoj portfolio tretmana za kovid-19 uključila 10 potencijalnih lekova koji bi trebalo da prođu procene EMA.

  Na spisku se nalazi po tri tretmana antitelima i oralnim lekovima, koji se koriste ranijim fazama infekcije i četiri imunomodulatora za lečenje hospitalizovanih pacijenata. Očekuje se da bi do kraja godine EMA trebalo da odobri pet tretmana za lečenje inficiranih SARS KoV 2 virusom.
  Подели ову вест

 8. Anonimni kaže:

  Epidemiolog Zoran Radovanović rekao je za N1 Reklamira neregistrovan lek, po međunarodnim zakonima jako je kažnjivo za kompaniju ako je neko reklamira na taj način“, istakao je Radovanović.

  On je rekao da je prvo najavljeno da će lek smanjiti hospitalizaciju i umiranje za 70 odsto, zatim za 50, a na kraju se ispostavilo da smanjuje takve ishode za 30 odsto.

  Naglasio je da postoje izvesni problemi zbog kojih je Američka uprava za hranu i lekove oklevala izvesno vreme, ali da ga je odobrila, za razliku od Evropske agencije koja još okleva.

  On kaže da lek molnupiravir treba da se daje lakšim i srednje teškim slučajevima, u prvih pet dana.

  „Neželjena dejstva nisu toliko neprijatna, ima rezervi u samom mehanizmu dejstva leka, on sprečava razmnožavanje virusa, ali na taj način što pospešuje mutacije, postoje strahovi“, napomenuo je epidemiolog.Prema njegovim rečima, takav lek ne može da bude zamena za vakcinaciju, jer se vakcinacijom sprečava obolevanje, a lekom se nekome ko je oboleo smanjuje verovatnoća da teško oboli ili umre.

  Kako je objasnio, bolje vakcine – Fajzer i Moderna, smanjuju rizik od umiranja za 95-100 odsto.

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: