Gradonačelnik obišao radove na izgradnji spa centra sa akva parkom

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je danas radove na izgradnji spa centra sa akva parkom na Paliću. Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da su za realizaciju ovog projekta koji se izvodi u dve faze Vlada Republike Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Subotica obezbedili milijardu i sto jedanaest miliona dinara, da je zbog pandemije korona virusa produžen rok za završetak radova i da bi ova, za naš grad veoma značajna investicija trebalo da se okonča početkom marta 2021. godine.

Uz podsećanje da je kamen-temeljac za izgradnju spa centra sa akva parkom na prostoru Muškog štranda na Paliću položen 15. decembra 2018. godine, gradonačelnik Bakić je rekao da je prva faza radova završena, da su radovi na drugoj, ujedno i završnoj fazi otpočeli u martu ove godine, da je predviđeno da traju 250 dana i da se ovaj kompleks izgradi do kraja 2020. godine.

„Zbog pandemije korona virusa i posledica koje je izazvala, konzorcijum izvođača na čelu sa kompanijom ’Aleks inženjering i konstrakšn’ iz Beograda često je radio sa 50 odsto kapaciteta, rok za završetak spa centra sa akva parkom produžen je za 110 dana, odnosno do početka marta 2021. godine“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Realizacijom ovog projekta, a koristeći prirodne izvore termomineralne vode na Paliću, razvijaće se uporedo banjski, ali i kongresni turizam, naglasio je gradonačelnik Bakić i dodao da će se sve to odraziti na privredno-ekonomsko okruženje koje će privući brojne domaće i strane investitore da svoj kapital ulože upravo na Paliću.

subotica.rsKOMENTARI

 1. Indijanac kaže:

  Moja zena tvrdi da je onaj bazen u koji ce se kupaci spustati sa tobogana suvise mali, da je kratak i da ga treba produziti jer ce ovde posle spusta niz tobogan biti razbijenih noseva i usta, a mozda i polomljenih ruku ili nogu.

 2. Anestezija kaže:

  Svi sa nestrpljenjem čekamo sledeće proleće da uživamo kod nas u čarima velnesa i akva parka, a ne da idemo kod Mađara…

 3. Feniks kaže:

  Velika stvar za sve nas, imaćemo lepoticu na Palicu.

 4. Lidija kaže:

  Biće svetski, a naše

 5. istina kaže:

  Koliko ce se i kome placati kubik termalne vode? Izvor je u vlasnistvu NIS-a

 6. Djordje kaže:

  U gradskoj kući rasulo….

 7. Eugen kaže:

  Rukovodstvo Grada na čelu sa Gradonačelnikom će od Palića napraviti svetski centar! Samo tako nastavite, pravi Subotičani cene svaki pravi potez…

 8. ŠKORPIJA kaže:

  Izgradnjom ovog akva parka naš grad će dobiti novu turističku atrakciju koja će doprineti razvoju turizma na Paliću, što će ujedno doprineti ne samo turističkom, nego i ekonomskom razvoju grada.

 9. Aco kaže:

  Baš ono što je falilo Subotici i Paliću. Od sledećeg leta pravi ugođaj. Svaka pohvala.

 10. Mackica kaže:

  Radovi se malo prolongiraju, ali ipak je u jeku pandemije bilo najvaznije sacuvati zdravlje i zivote ljudi. Zeljno iscekujemo zavrsetak.

 11. dosta mi je svega kaže:

  Gospodnin Gradonačelnik pokušava da pegla neke stvari koje se ne mogu ispeglati, (molim Botove da me ne napadaju odmah,hvalaa).Nadam se, i uskoro očekujem da će na čelo ovog Grada doći osoba koja se neće slikati, i pričati nešto o čemu ni sama ne veruje.

 12. Cupika kaže:

  Nakon otvaranja akva parka Palić će još više oživeti i postaće još veća turistička atrakcija. Stanovnici grada Subotice će imati gde da uživaju u vrelim letnjim danima u svom gradu i neće više morati da razmišljaju o odlasku u Moroholom ili na neko drugo slično mesto jer će takav tretman imati i ovde.

 13. John kaže:

  Stvarno ne mogu više vesti i komentare da čitam. Povraća mi se… Odoh u medijski off…

 14. bac Vranje kaže:

  A sta je sa onima prvim izvodjacem iz CG??? Koliko su para digli pre nego sto su se pokupili i otisli???

 15. Milos kaže:

  Bravo samo sto pre da se zavrsi, da ne bude guzve na granici.
  Jel istina da za migrante ce biti besplatan ulaz? Navodno SNS placa ulaznice umesto njih.

 16. Dudlica kaže:

  @Indijanac
  Napisao indijanac: “Moja zena tvrdi da je … suvise mali, da je kratak”.

  Znamo mi to, nisi trebao da se blamiraš. Znamo da je tvoja skvo frustrirana dimenzijama, pa ćeš je sigurno pronaći kod komšije Pere gde traži veći i duži (tobogan). A kad je nađeš biće i u komšiluku razbijenih noseva i usta ne samo na toboganu 😀 😀 😀

 17. Bon024 kaže:

  Akva park će pokrenuti turizam na Palicu i dati mu vetar u ledja. Kada se on savrsi, investitori će drugačije gledati na Palic, jer ce on da otvori novu eru Palica.

 18. Pufi kaže:

  SNS je imao sluha i odlucnosti da sprovede u delu nasusnu potrebu Suboticr i okolina za Soa i Wellnes centrom
  Vise necemo morati obilaziti spa centre u Madjarskoj jer ce i nas grad konacno imati svoj kompleks bazena sa pratecim sadrzajima.

 19. Romania libera kaže:

  Kada god viim sve ove obilaske gradjevinskih radova, oranja i kopanja, zetve po njivama, nesebicnog i samopozrtvovanog spasavanja zavejane dece iz sneznih smetova, licnog donosenja humanitarne pomoci, ja uvek pomislim na izvesnog Nikolae Causeskua koji svoj zastitni slem nije uspeo nikada da skine sa glave jer jureci od jedne do druge gradjevine, istorijskih projekata itd. nije imao ni priliku ni vremena za to. Jednog dana su se njegovi gradjani sazalili pa su mu skonuli slem sa glave – zajedno sa glavom.

 20. Rax kaže:

  A zasto morate da odlazite u madjarsku? Srbija puna banja, sto ne idete tamo. Po izgledu ovog cuda sto se tu gradi, ipak mislim da ce nekolicina odlaziti u madjarsku.

 21. gromsu kaže:

  Ovo smo cekali 20 godina. Toliko dugo su nas lagali! Drago mi je da radovi napreduju!

 22. Janko kaže:

  Tek će svima biti jasno koliko su prethodne četiri godine bile uspešne. Y krak završen,studentski dom završen,reflektori i atl.staza na stadionu,hala je klimatizovana, fasade škola renovirane, fontana završena pa i ovaj akva park je tada započet . Sistem je funkcionisao a sada je raspad sistema.

 23. Pravdoljub kaže:

  @RAX pa moraju ići u Mađarsku jer su kod nas postali neopevano bezobrazni i skupi u banjama..

 24. (ba)laban kaže:

  Bio bih zahvalan da nam neko nadležan objasni kakav je to smrad ili još boje kakvim nas to otrovom neko truje od oko 22:00 i traje sve do sada 0:30. Ovo je situacija sa “čistoćom” vazduha koji udišemo, a koja je trenutno aktuelna na celoj Prozivci. Miris vazduha poput nagorelog bužira sa kabla i posle udisanja peku sluznice nosa i jezik.

  Da li se ovako nešto događa i u drugim delovima grada? Molim Vas za komentare.

  Jebem ja njih i njihovu izvikanu koronu. Ovi nas truju svim i svačim.

 25. Pera kaže:

  Palić (konkurencija Morahalomu) će SMETI da se razvija tek kada “nezavisna”, autonomaška (kakva prevara!), vojvodina potpuno bude pripojena Novoaustrougarskoj. Još nije, proces izdaje i prodaje dugo traje. I KiM pada decenijama. Baš vam je “lepo” sa svim vašim “izuzetnostima”, brdom laži.

 26. Ekolog kaže:

  @ (ba)laban ,Smrdi oko Prozivke miloni tone raznih hemijskih ,kućnih i kancerogenih otpada koje je JP Čistoća i Zelenilo zatrpao u bivšim depresijama ciglana u samoj blizini naselje Prozivka. ( bivša Ciglana Prokeš ) Taj otpad se zapalio i trune pod zemljom ,zagađujući vodonosne slojeve i vazduh u blizini tj. u samoma gradu Subotice i okoline…

 27. milica27 kaže:

  Svi jedva cekamo da Akva park na Palicu bude zavrsen!

OSTAVITE KOMENTAR