Gradonačelnik Bakić položio kamen temeljac za ambulantu na Prozivci

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas je položio kamen temeljac za ambulantu na Prozivci. Meštani ovog najmnogoljudnijeg subotičkog naselja na ovaj događaj čekaju pune tri decenije.  Polaganju kamena temeljca prisustvovali su direktorica Doma zdravlja Subotica Ivanka Beoković, gradska menadžerka i pomoćnica gradonačelnika za ekonomski razvoj i međunarodnu saradnju Zagorka Panić, pomoćnica gradonačelnika za poslove Kabineta gradonačelnika i oblast informisanja Vesna Bosančić i direktor Toplane Subotica Saša Petković.

Tom prilikom gradonačelnik Bakić je istakao ogromnu važnost ovog događaja ne samo za stanovnike naselja Prozivka već i za meštane susednih mesnih zajednica.

„Danas je izuzetno važan dan, ne samo za Prozivku, već za celu Suboticu. Dan koji se čekao trideset godina, da konačno, ovo naše najveće gradsko naselje ali i susedne mesne zajednice, dobiju pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti.  Objekat ambulante, na kojem su danas počeli radovi, opsluživaće hiljade Subotičana. Zgrada će biti površine 380 metara kvadratnih, sa četiri ordinacije, salom za intervencije i EKG dijagnostiku, toaletima, kancelarijama i pomoćnim prostorijama“, objasnio je gradonačelnik Bakić.

Prostor će, kako je rekao Bakić, biti organizovan po najvišim standardima rada u zdravstvu, a objekat će imati i svoj parking i posebne ulaze za pacijente i osoblje. Kraj radova se očekuje u prvoj polovini sledeće godine.

„Sredstva su obezbeđena preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije i iznose nešto preko 60,6 miliona dinara sa PDV-om“. Želim ovom prilikom da se zahvalim vladinoj kancelariji, kao i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je takođe uključeno, što su prepoznali važnost ovog projekta i sve ono što će njegova realizacija doneti Subotici“, naglasio je Bakić

Ova ambulanta omogućiće, naveo je Bakić, rasterećenje Opšte bolnice, veću dosupnost zdravstvene zaštite za hiljade građana, uređenje jednog praznog i neiskorišćenog prostora, nova radna mesta, što govori o važnosti javnih radova i o ispravnosti politike ulaganja u zdravstvo i druge javne usluge.

„Ponosan sam na činjenicu da se to danas, zahvaljujući predsedniku Vučiću, radi na sistemski način, kroz projekte, po prioritetima, a ne po željama uticajnih pojedinaca ili nekim neformalnim merilima. Kancelarija za javna ulaganja ima izuzetno strog kriterijum,  usled kojeg podršku dobijaju samo zaista dobri projekti, poput ovog“, istakao je Bakić.

On je dodao i da Subotica ima dobru saradnju sa Kancelarijom i ministarstvima i da se podrška najbolje ogleda u primerima Hemijsko-tehnološke škole i Doma za decu „Kolevka“

„U planu je nastavak saradnje oko Hemijske škole, a apliciramo i sa projektima za Tehničku školu „Ivan Sarić“. U pripremi je završetak izrade projektno tehničke dokumentacije  za Opštu bolnicu Subotica, završena je i dokumentacija za totalnu rekonstrukciju Gradskog stadiona. Sve je to preko Kancelarije  za upravljanje javnim ulaganjima. Danas možemo slobodno da kažemo, Subotica je grad perspektive i budućnosti, u koji se ulaže i u kojem vidimo najbolje primere saradnje republičke, pokrajinske i lokalne vlasti“, zaključio  je gradonačelnik Bakić.

Direktorica Doma zdravlja Subotica Ivanka Beoković zahvalila se gradu, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Kancelariji za javna ulaganja što su prepoznali potrebu izgradnje jednog ovakvog objekta.

„Svi smo mi u Domu zdravlja danas veoma zadovoljni, dobijamo modernu, savremenu ambulantu gde će biti pravo zadovoljstvo pružati i primati zdravstvene usluge. Biće to ambulanta koja će u velikoj meri rasteretiti ambulante u okolnim mesnim zajednicama.  U novom objektu će raditi osam timova, četiri u prvoj i isto toliko u drugoj smeni“, rekla je Beoković.


subotica.rsKOMENTARI

 1. Jovan kaže:

  Ta ambulanta će se izgraditi sredstvima poreskih obveznika Subotice i Srbije a ne sredstvima Aleksandra Vučića. Tako da nema potrebe njemu da se zahvali direktorica Doma Zdravlja Subotice Ivanka Beoković…

 2. Milos kaže:

  Bravo! I u koliko faza ce biti, kad ce biti STVARNO gotov, koliko ce da traje, koliko ide u dzep,koliko miliona JOS hvali, dali ce neko dati pismenu garanciju da mozemo ga obesiti za muda ako opet nesto ne stima i dali ce firma iz Sombora to da gradi?
  Hvala na odgovoru.
  S postovanjem,
  M

 3. Toranj kaže:

  Dugo smo čekali, ali dočekali. Bravo!

 4. Gile kaže:

  Posto su svo zemljiste na prozivci prodali novopecenim biznismenima, sada moraju deci da oduzmu pola dvorista u vrticu… Pa da li se plasite boga???

 5. Baustelac u svom elementu kaže:

  Fotografija gradonacelnika je posebno dobra. Za sve one koji nisu nikada bili u Nemackoj sada mogu videti kako izgleda jedan nas gastarbajter na gradjevini. Propisani slem, papagajski sako, farmerice i jedino fale crne gumene cizme. Imace svaka mu cast kako spretno i strucno drzi lopatu. Ko zna mozda je ipak pogresio profesiju i mozda negde neka dobra lopata tuguje za njim.

 6. Neptun kaže:

  @ Baustelac u svom elementu . Taj ni do te lopate ne bi došao da nije postao gradonačelnik…

 7. Student kaže:

  Pa da li je moguće da i na ovakvu vest ima negativnih komentara!!!
  Bravo za lokalnu samoupravu!

 8. f kaže:

  A to što je izvođać “Sombor- elektro” je dokaz da nema veze sa željama uticajnih pojedinaca, zar ne Gradonačelniče. Jednostavno su dobra firma pa se samo oni javiše. Baš ih ide u Subotici. Nema muljanja, daleko bilo, naravno zahvaljujući ALeksandru Vučiću.. Jooooj, Sve prolazi, pa će valjda jednom zaroniti i sudksi veštaci u javne nabavke i početi postavljati pitanja.

 9. Rajko kaže:

  A zašto Bagzi nije bio na polaganju kamena temeljca? Pa on je stari drug.

 10. Dušan kaže:

  Ko oblači ovog čoveka? Ima li neko da ga posavetuje gde treba da se pojavi a gde ne,šta da obuče a šta nikako ne, kako da se ponaša,da ne galami i urla….ko nas predstavlja,mili bože…

 11. Burazer kaže:

  Plakali ste godinama za ambulantom na prozivci i sad kenj.te,boze koliko ste jadni…jujuju,uzaaaas

 12. Trovach kaže:

  @Toranj…Nista jos nismo docekali. Ovo je samo kamen temeljac. Mozda se sve otegne kao i akvapark. Ovi nista ne umeju da urade, nego samo da unistavaju i seku drvece.

 13. Tavankut kaže:

  Sve čestitke i pohvale za ovaj hvale vredan i human gest. Kada će Te staviti nove prozore i uopšte stolariju na Tavankutsku ambulantu. SNS je na vlasti čisto informativno.

 14. Croat kaže:

  I koga su ubetonirali po starim mafijaskim obicajima?

 15. Anonimni kaže:

  Kad ce gospodin gradonacelnik okreniti glavu prema selima, Ljutovo, Tavankut itd nemaju u 21 veku asfaltirane ulice, gradsku kanalizaciju, vodovod, smece, sta su oni gradjani drugog reda?

 16. kalimero kaže:

  Sa obzirom kako nicu zgrade na prozivci,ttebace sagraditi jos jednu ambulantu

 17. Tramp kaže:

  Lepo sam rekao :što dalje od ovog baksuza,a on opet samo se trti .Ovo neće biti gotovo ni za deset godina ,videćete.

 18. Gibo kaže:

  A ambulanta gerantološkog centa već 3god nema stalne lekare samo zamene ja mislim da bi i to rešiti poz

 19. ................................ kaže:

  Dobro. Lep potez, hvale vredan. Međutim problem je. Ko će raditi u ambulanti? Svi medicinari odoše u inostranstvo.

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 1 =