Gradska biblioteka otvara modernu čitaonicu

U planu je i rekonstrukcija kompletne ustanove, a sada je pokrenut projekat izgradnje nove čitaonice na 400 kvadrata – pišu “Subotičke novine”.

Završetak radova se planira do prve polovine oktobra. U toku je i rekonstrukcija dvorišnog prostora koji će biti pretvoren u atrium. Mađarski nacionalni savet pružio je podršku projektu, u saradnji sa Fondacijom Bethlen Gabor, koja je obezbedila sredstva u iznosu od 52 miliona dinara. Izgradnja moderne čitaonice biće urađena po svim svetskim standardima, a završetak radova je planiran za 13. oktobar.

Planiran je i poduhvat rekonstrukcije cele zgrade, za šta su načinjeni ozbiljni koraci izradom projekta i apliciranjem kod fondova, kako bi se obezbedila sredstva.KOMENTARI

  1. domir kaže:

    Da su barem i ostale manjinske zajednice dovoljno jake kao madjarska zajednica gde bi Subotici bio kraj…
    Svaka cast za projekat! Mislim da vredi ulagati u ovaj grad i u ove narode.

  2. Book kaže:

    Bravo. Biblioteka nam je bila najlepša i najbolja u regionu, ali vapi za renoviranjem i promenama u svakom smislu. Čitaoci treba da se osećaju prijatno, da mogu dobiti savet i sugestiju, da se ne osećaju kao na svakom drugom šalteru u drugim javnim ustanovama koje se ne bave kulturom.

OSTAVITE KOMENTAR