Gradska kuća u Subotici u bojama Italije

U znak podrške i znak zahvalnosti itlaijanskom narodu grad Subotica od večeras Gradsku kuću, simbol grada i najlepši secesijski objekat u kome su smeštene prostorije Gradske uprave, osvetljava bojama zastave Italije.

Iz Gradske uprave je saopšteno da je Adriano Zoni, direktor fabrike “Gordon”, koja posluje unutar grupacije “Kalcedonija” u Subotici i pogona u Kikindi, uručio graodnačelniku Bogdanu Labanu donaciju od 10.000 pamučnih, perivih zaštitnih maski za višekratnu upotrebu, od kojih je 7.000 za Suboticu i 3.000 za Kikindu.

– Pomoć italijanske kompanije Subotici važna je sa pozicije ljudskosti i želje da nam u ovim teškim trenucima olakšaju funkcionisanje. Ova donacija je toliko značajnija što dolazi od kompanije iz zemlje, koja je posle Kine, najpogođenija virusom korona – poručio je gradonačelnik.

Italijanska kompanija posluje u Industrijskoj zoni “Mali Bajmok” u Subotici i zapošljava oko 1.300 radnika. Zbog virusa korona i vanrednog stanja rukovodstvo ove fabrike odlučilo je da 16. marta obustavi rad i zaštiti radnike.

 

BLICKOMENTARI

 1. ludak kaže:

  zar nisu ovo madžarske boje? :-)))

 2. Croat kaže:

  Hvala Italiji na neodgovornom ponasanju , nepravovremenom reakcijom uspeli ste zaraziti celu Evropu. Svaka cast!

 3. dule kaže:

  @croat
  Naša sreća je što su oni odvratni Britanci na ostrvu inače bi situacija bila mnogo gora. Oni su ljudi mesec dana stvarali “kolektivni imunitet” puštanjem virusa da se širi. Pogledaj samo koliko oni imaju bolesnih a koliko umrlih i to uporedite sa Nemcima koji imaju duplo više obolelih a 50-tak umrlih. Ne znam da li si imao prilike sinoć da vidiš koliko Britanci imaju kreveta u bolnicama na 1000 stanovnika (2) a svi ostali u Evropi tri-četiri puta više.

 4. stormwatch kaže:

  @dule

  Upravo tako! Bregzit nije mogao doci u bolje vreme za opstanak zapada jer su Britanci potpuno odsecheni od ostatka Evrope – zanimljivo kako se kolo srece okrenulo u roku od par nedelja pa su sada UK i USA najizolovanije zemlje na svetu, tako treba i da ostane! Situacija u Britaniji je malo je reci katastrofalna a pravo stanje se u duhu britanske vlade krije, govna britanska su zbog novaca u jednom momentu odluchila da im je bolje da se svi zaraze osim njihovih politichara i kraljevske porodice jer im je to mnogo jeftinije nego da govnjiva desnicharska vlast ulazhe novce u bolnice i krevete….sad prichaju drugu prichu jer vide u kakvom su k…..sad nek taj glupi narod opet bira ultradesnichare koji su zatvorili desetine bolnica po UK a za par novih se zaduzhili narednih 50 godina….

 5. RPG kaže:

  Bravo Croat dobro rečeno!
  Svi trenutno zaraženi imaju veze sa severnim delom Italije ili sa nekim ko je odatle došao!
  Meni je žao običnog naroda tamo, i saučestvujem u njihovoj tuzi.
  Ali mislim da njihovu nesposobnu vlast i državu ne treba slaviti. Nego baš suprotno, ukazivati na njih kao primer toga šta donosi ležeran i diletantski odnos prema opasnostima pandemije koje su im itekako bile poznate.

 6. Oki kaže:

  E moj Laban-e, nije Italija naj pogođenija posle Kine, već im je gore od Kine, već imaju više umrlih, a kraj još nije blizu.
  Na žalost.

 7. croat kaže:

  Inace zadnja vest je da se prema podacima pracenja kretanja mobilnih telefona Italijani i dalje u velikoj meri ne pridrzavaju karantina!

 8. dule kaže:

  @RPG
  Nije ova zastava slavljenje italijanske vlade nego izraz solidarnosti sa narodom. Zakasnili jesu i to debelo.

 9. Djordje kaže:

  Boje na gradskoj kući su i zahvalnost italijanskoj kompaniji Kalcedonija na velikoj pomoći i donaciji velikog broja zaštitnih maski.

 10. Lenin kaže:

  @dule “Pogledaj samo koliko oni imaju bolesnih a koliko umrlih i to uporedite sa Nemcima…”
  Ali broj bolesnih se odvratno brzo množi kod švaba.Jedina spas što Nemačka ima dobre lekare i medicinsko osoblje,srbe,mađare,poljake…

 11. RPG kaže:

  @Djordje, ni ja niti iko od mojih niti smo videli neku od tih maski, niti dobili i jednu. Nema ni da se kupi. Ima na TV i na netu. Ali u svakom slučaju hvala.

 12. stormwatch kaže:

  @RPG

  Iz prve ruke….maske se masovno dele po bg i ns….tamo mora da ima…a cinjenica da su te maske Subotichani davno platili i za bg i za ns….pa ko jebe chinjenice.

 13. RPG kaže:

  @stormwatch-Maska je sada valjda 120 dinara, ako je nađeš u apoteci. Kažu oni koji su ih našli, ja nisam uspeo. Pre svega ovoga, kada se kupovalo na komad, koštala je 30 dinara. Za cenu od 30 dinara znam jer sam ih ja lično kupovao po toj ceni u državnoj apoteci za negovateljicu što je dolazila kod mojih.
  Kažu neki da su stigle neke maske na poklon iz Kine. Ni njih nisam nigde video. Da li se dele kao poklon ili se naplaćuju, ne znam ti reći.
  Sećam se da su neki devedesetih u nekim zapadnim krajevima organizovano dobijenu humanitarnu pomoć, organizovano prodavali…

OSTAVITE KOMENTAR