Grafitima se uništava imovina

Pokret mađarske nade je na konferenciji za štampu održanoj pre desetak dana po ko zna koji put ukazao na labilnu bezbednosnu situaciju u Subotici. U saopštenju koje su poslali medijima navode da poseban problem predstavljaju grafiti  uvredljive sadržine.

.

.

“Ponovo smo zahtevali uvođenje dobro organizovane legalne multietničke civilne straže. Predsednik Skupštine grada je na stupcima dnevnog lista “Blic” arogantno reagovao na našu inicijativu. Da li će rukovodstvo grada sada, nakon što je i zgrada Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku unakažena, najzad shvatiti da samo efikasna civilna straža može stati na put uličnom nasilju? Gde su bili policijaci i pompezno predstavljeni komunalni policajci u trenutku kada su se izgrednici iživljavali na objektu mađarske obrazovne ustanove u samom centru Subotice? Da li će isto ovako zaštititi od provalnika bespomoćne sugrađane koji žive u predgrađu?” – piše u saopštenju Pokreta mađarske nade.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  video sam grafite danas. grobari su pisali. sa njima podjednako problema imaju i srbi i madjari. 

 2. ivan kaže:

  Preksinoc je i moja kuca izvrljana.Ceo grad podseca na sirotinjske cetvrti Njujorka!Ponekad se pitam zaista sta ce nam policija??

 3. lena kaže:

  Na žalost, izgleda da navijačkim grupama niko ne može da stane na put. Fasada Žute kuće je ispisana plavom i crnom bojom-blu marinci i grobari. Svi znaju ko su, ali niko ne može da im stane na put. Ne samo da se uništava imovina građana, jer su tako uništili mnoge fasede u ulici Braće Radić, nego se i ruži izgled grada. U Direkciji za izgradnju grada kažu da su osmi put skidali grafite sa Žute kuće.
   

OSTAVITE KOMENTAR